Bebek Nasıl Düşer?

İstenmeyen hamilelik karşısında ne yapılır? Düşük yapmak istiyorum ne yapmalıyım diyerek sağlığın tehlike altına girebileceği yöntemler kullanılmamalıdır. Peki bebek nasıl düşer?

18.06.2018-13:42 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-11:48)

Bilindiği üzere cytotec 200 mcg isimli ilaç gerçek amacı mide ülserleri tedavisinde kullanılmasıdır. Ancak bu ilaç kadınlar da düşük yapma da kullanılmasından dolayı eczanelerden kaldırılmıştır. Cytotec halk arasında aynı zamanda düşük hapı düşük yaptıran mide ilacı olarak da bilinmektedir. 7-9 saat arasında istenmeyen gebelikleri %90 sonlandırmaktadır. Doğal düşük olarak gerçekleştirmektedir. Dünya’da 50’den fazla ülkede kullanılan cytotec 200 mcg isimli ilaç Pfizer ilaç firması tarafından üretilmekte olup aynı zaman FDA (Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığı onaylı bir ilaçtır. 

2012 yılına kadar eczaneler de kolayca bulunan bu ilaç kürtaj yasası düzenlemesi nedeniyle eczanelerden kaldırılmıştır. Asıl amacı mide ülserleri tedavisi olan bu ilaç hamile kadınlarda doz artırımı yapılarak istenmeyen gebeliklerin sonlandırıldığı ve kullanım amacı dışına çıkıldığı tespit edilmiş olup eczaneler de satışı durdurulmuştur. Eczaneler de cytotec satılır mı sorusuna kadar cevap vermiş olduk.

BEBEK DÜŞÜRME

Bilimsel olarak kullanılan bebek düşürme üç temel şekilde gerçekleşmektedir. Vajinal yoldan yapılan düşük, Uyarı yöntemiyle ve cerrahi müdahalelerle yapılan düşüklerdir. Eğer hamileliğin sonlandırılması için gereken şartlar oluşmuş ise uzman hekimlerin kontrolünde yapılmalıdır. Sırf hamileliği sonlandırmak amacıyla tıp merkezleri yerine hiç uygun olmayan yerlerde yapılan operasyonlar çok ciddi problemlerin hatta ölüme varan sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

BEBEK DÜŞÜRME YOLLARI

Sağlıksız bebek düşürme yöntemleri olarak kullanılan yollar, ağır eşyalar kaldırma, sallanma, ip atlma, aspirin kullanma, karın üzerine ağır cisimler koyma ve bel çektirme gibi yöntemler bulunmaktadır. Fakat kadının sağlığını yüksek oranda tehdit eden bu yöntemler günümüzde kullanılmamaktadır. Bunun yerine tıbbı yöntemler tercih edilmelidir. Düşüğün ardından gelişecek olumsuzluklara karşı bayanlar bu dönemlerde korumasız olacağından ne derece tehlikeli olacağı görülmelidir. Özellikle ilerleyen hamilelik dönemi sorun daha fazla olacaktır. Bu nedenle ileri dönemdeki gebelik durumlarında kanunlarımız izin vermemektedir.

BEBEK DÜŞÜRMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Bebek düşürmek için ne yapılır sorusuna kesinlikle şu hapı kullanın, şu işleri yapın demek uygun olmayacaktır. Bu nedenle düşük yapmak istiyorum ne yapmalıyım bayanların kesinlikle hekimlerin kontrolünde yapılacak tıbbi yöntemlerin kullanılması gerekir. Kendiliğinden gelişen düşüklerde aynı şekilde tıbbı yardım almayı gerektirecektir. Bebek düşürmek için neler yapılır sorusu uzmanların işidir. Tıbbi eğitimi olmayanların önerilinin işe yaramayacağı sağlığın bozulmasına yolacağı göz ardı edilmemelidir.

Evli kadınlarda yasal tahliye uygulamasında eşler de müdahaleye rıza vermelidirler. Evli olmayan ve 18 yaşın üzerinde olan kadınlar kendi isteklerine göre hareket ederler. “Yasal Tahliye” adından da anlaşılacağı gibi ülkemizde reşit kadınlarımıza tanınmış tümüyle yasal ve çağdaş bir haktır. Kürtaj yalnızca ve ancak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanınca uygulanır. Yapılan işlem gizli kalır. Ülkemizde düşük ilacı (RU-486) kullanılmamaktadır. Dünyanın çoğu ülkesinde (gelişmiş olan ülkeler dahil) ve bizde tahliye, aşağıda anlatılan vakum tekniği ile uygulanır. Gebelik testiniz ister pozitif ister negatif olsun, asla “Söktürücü iğne” gibi yöntemlere kendi kendinize başvurmayın. Bu ilaçların gebelik durumlarında işe yaramaları tıbben mümkün değildir.

BU YALNIZCA HURAFEDİR

Dikkatli ve vakumla uygulanan bir kürtajın kadının genital sistemine zarar vermesi beklenen bir durum değildir. Gebeliğin tıbben sakıncalı olması durumunda (anneyle ilgili gebeliğin riskli olduğu hastalıklar, bebeğin ileri derecede sakat olduğunun ya da öldüğünün belirlenmesi gibi) bu süre 10 haftayı aşabilir. Bu durumda birden fazla uzman doktorun kurul oluşturarak karar vermeleri.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal