Adet Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Adet olamayan kadınların aklına ilk gelen soru, adet olmak için ne yapılır ya da adet söktürücü bitkiler nelerdir? Peki adet olmak için ne yapılmalı?

18.06.2018-13:33 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-13:42)

Adet olmak için ne yapılmalı? Adet söktürücü bitkiler nelerdir? 

Adet gecikmesinin yaşanması, bebek sahibi olmak isteyen kadınlarda akla ilk olarak hamilelik ihtimalini getirir. Daha ileri yaştaki kadınlarda ise menopoz korkusu gündeme gelir. Çünkü günümüzde menopoz yaşı giderek düşmektedir. Peki adet gecikmesinde hamilelik ya da menopoz söz konusu değilse ne yapılmalıdır?

Kadınlarda normalde adet döngüsü 28 gündür. Yani bir kadın 28 günde bir adet olması gerekir. Herhangi bir rahatsızlık yada adeti geciktirecek bir ilaç kullanımı yok ise adetin 28 yada 30 günde bir düzenli bir şekilde olması beklenir. Adet gecikmesinde ilk olarak hamileliğin olup olmadığından emin olmak gerekir. Kanda gebelik testi yapılmadan herhangi bir ilaç ya da bitki kürleri asla kullanılmamalıdır. Adet gecikmesi ya da adet olamamak her kadını rahatsız ve tedirgin eder. Bu nedenle öncelikle gebelik testi yapılmalı, sonuç negatif ise doktorunuzun önereceği adet söktürücü ilaç ile adet olunabilir. Peki hap kullanmak istemeyen kadınlar ne yapmalıdır?

Adet gecikmesinde adet söktürücü haplar ile adet getirilebilir. Ancak bu haplar doktor gözetiminde ve önerisi doğrultusunda kullanılmalıdır. Öncesinde de mutlaka kanda gebelik testi yapılmalıdır. Bazı bitkilerde adet söktürücü özelliğe sahiptir. Adet olmak için bazı bitkilerden yararlanabiliriz. Bu bitkilerden bahsedecek olursak;

ADET SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER NELERDİR?

Kimyon, nane, nergis, rezene, papatya, civanperçemi, karabaş otu, misk, safran, havuç tohumu, anason, maydanoz gibi bitkilerden hazırlanacak çaylar adet söktürücü özelliğe sahiptir. Bu bitkilerden birisi seçilir ve günde 2-3 bardak içilmesi tavsiye edilen bu çaylar her gün taze olarak hazırlanmalıdır.

Özellikle papatya ve biberiye adet söktürücü bitkilerde ilk sırada yer alır. Bu bitkilerden birer tutam alarak süzgecin içerisine dökülür. Üzerine bir bardak kaynamış su ilave edilir ve ağzı kapalı olarak 5 dakika demlendirilir. Süzülerek sıcakken yudum yudum içilir.

Adet olmak için yapılabileceklerden bir diğeri de günlük olarak taze üvez meyvesi tüketmektir. Taze üvez meyveleri çok iyi adet söktürücüdür.

Kerevizin adet söktürmek için etkili olduğu da görülür. Bol tüketilen kereviz, sadece adet söktürücü değildir, adet problemleri için genel bir çözüm niteliğindedir. Bu nedenle uzmanlar adet problemlerinde bol kereviz tüketilmesini tavsiye etmektedir.

Dereotu tohumu ile hazırlanan çay da adet söktürmede etkisi büyüktür. 2 çay kaşığı dövülmüş dereotu ile yapılan bitki çayı adet söktürmeye yardımcı olur. Ya da dereotu kaynatılarak içilmelidir.

Hatmi çiçeği ve civan perçemi karışımından hazırlanan çay da adeti söktürmeye yardımcıdır.

Adet söktürücü olarak zerdeçal oldukça etkilisidir. Çay şeklinde ya da yoğurt ile karıştırılarak tüketildiğinde adet gecikmesi sorununu ortadan kaldırır.

Kekik kaynatılarak çay şeklinde tüketildiğinde adet gecikmesinden kurtulabilirsiniz.

Adet söktürücü olarak ve adet ağrılarının azalmasında at kuyruğu bitkisi etkilidir. Çay şeklinde hazırlanan karışımın içerisine bal da ilave edilebilir.

Çörek otu ile bal karıştırılarak her gün tüketilirse adet sorunlarından kurtulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal