Bebek Maması Alırken Dikkat!

Bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bazen anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda bebek mamalarına başvurulur. Uzmanlar bebek mamaları hakkında bazı uyarılarda bulundu.

07.02.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-08:57) Bebek Maması Alırken Dikkat!

Bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bazen anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda bebek mamalarına başvurulur. Uzmanlar bebek mamaları hakkında bazı uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

KUTULAR DEFORME OLMAMALI

Anne sütünün bebek beslenmesinde ilk sırada olması gerektiğinin altını çizen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlke Mungan Akın, "Mama her zaman ikinci tercih olmalı. Aileler mamaları alırken ise kutuların deforme olmamış olmasına ve paketi açtıklarında kötü bir kokunun gelmemesine dikkat etmeliler" dedi.

MAMA İKİNCİ TERCİH OLMALI

Bebek beslenmesinde sıkça tercih edilen hazır mamalar hakkında anneleri uyaran ve anne sütünün öncelikli olması gerektiğini belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlke Mungan Akın, "Anneler, mamanın iyi koşullarda markete ulaştırılmış olmasından emin olmalı. Bunlar, tozlaştırılmış süt ürünleri olduğundan kuru ve serin yerlerde saklanmalılar. Her zaman anne sütü öncelikli, mama ise ikinci tercihtir. Ek gıdaya geçmek konusunda acele etmemek gerekiyor. Mamaları evde serin ve kuru bir yerde saklamak, açtıktan sonra buzdolabına koyma yanlışını yapmamak gerekiyor" diyerek belirtti.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal