Anne ve Bebek Arasındaki Bağı Güçlendirecek Tavsiyeler

Çoğu anne doğum sonrası depresyona girer ve buna lohusa depresyonu denir. Annenin bu depresyon hali bebeği de etkiler. Anne ve bebek arasındaki bağın güçlü olması gerekir. Peki anne ile bebek arasındaki bağ nasıl güçlenir?

25.01.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-11:03) Anne ve Bebek Arasındaki Bağı Güçlendirecek Tavsiyeler

Çoğu anne doğum sonrası depresyona girer ve buna lohusa depresyonu denir. Annenin bu depresyon hali bebeği de etkiler.Anne ve bebek arasındaki bağın güçlü olması gerekir. Peki anne ile bebek arasındaki bağ nasıl güçlenir? İşte yanıtı...

Bebeğinizle Bağınızı Güçlendirecek Tavsiyeler

Cilt teması

Çocuğunuzu emzirerek ya da biberonla besliyor olsanız bile cildinizin onunkiyle temas halinde olmasını sağlayın. Cilt teması hem sizin rahatlamanızı hem de bebeğinizin rahatlamasını sağlar.

Bebek masajı

Dokunma, çocuğunuzun gelişiminin önemli bir parçasıdır ve bağlanma sürecini desteklemeye yardımcı olur. Bebek masajının, doğum sonrası depresyonu olan annelerde semptom şiddetini azalttığı gözlenmiştir.

Gülümseme

Araştırmalar, bir anne bebeğini gülümsediğini gördüğünde beyninin ödülle ilişkili olduğu alanların aydınlandığını bulmuştur.

Şarkı söylemek

Tempoya, anahtara, sesinizin güzelliğine bağlı olmaksızın bebeğinize şarkı söylemek pek çok avantaja sahiptir. Çocuğunuzun şarkıyla etkileşim kurması, onlara bir kitap okumak veya oyuncaklarla oynayarak onların dikkatini çekmeniz kadar etkilidir.

Kendinize dikkat edin

Kendinize iyi bakmak doğum sonrası depresyonun hafifletilmesi veya önlenmesinin en iyi yollarından biridir.

Gün ışığına çıkın

Güneş ışığına ve temiz havaya maruz kalmanız modunuzu önemli ölçüde artıracaktır.

Kendinize vakit ayırın

Annelik görevinize biraz mola vererek kendinizi şımartmak için küçük adımlar atın. Favori şovunuzu takip edin, köpük banyosu yapın ya da yatıştırıcı kokulu mumlar yakın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal