Bebek Bezi Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek bezi değiştirmek ne kadar zor gibi görünse de uygulayabileceğiniz yöntemler bu işi kolaylaştıracaktır. Bebeğinizin bezini nasıl değiştireceğinizi öğrenmek ve kendinize kolaylık sağlamak istiyorsanız bebek bezi değiştirmek için detaylı bilgilere bakabilirsiniz. İşte haberin detayları...

13.08.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 13.08.2020-15:00) Bebek Bezi Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar hakkında sevilecek çok şey var. Meşguller, hareketliler, meraklılar ve yola gelmezler çoğu zaman bu davranışları gözünüze hoş gözükebilir fakat en istediğiniz zamanda altını değiştirirken bunlar gözünüze çok da hoş gelmeyebilir. Bez değiştirmenin küçük bir iş olması, kolay olduğu anlamına gelmemektedir.

Eşyalarınız Hazır Olsun

Alt değiştirme için gerekli olan eşyaları bir arada tutarsanız bez değiştirme vakti geldiğinde evde koşuşturmanıza gerek kalmaz. Bezleri, mendilleri ve pişik kremlerini bir arada tutmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Bebeğinizin Dikkatini Dağıtın

Daha kolay bir alt değiştirme ritüeli için, bu işlemi yaparken bebeğinizin bir şeyle meşgul olmasını sağlamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Ona şarkı söyleyebilirsiniz, sesler çıkartabilir ya da eline oyuncak verebilirsiniz. Tüm bu dikkat dağıtıcı şeyler alt değiştirme işlemini kolaylaştıracaktır.

Temiz Halledin

Öncelikle ellerinizi yıkamanız gerekir. Hiçbir zaman en son neye dokunduğunuzu bilemezsiniz. Sonra kirli bezi derhal atmak yerine onu mendille son temizlemeyi yapmadan önce kakaları silmek için kullanabilirsiniz. Eğer yeni doğmuş bir bebeğin altını temizliyorsanız mendil yerine ılık suyla ıslatılmış pamuklu bezler kullanın. Özellikle kız çocuklarının altını temizlerken önden arkaya doğru temizlemeye dikkat edin ki kakalar ön tarafına gelmesin. Bebeğinizin kalça ve bacaklarını da iyice temizlediğinizden emin olun. Kalçasını kuruyuncaya kadar havluyla yumuşakça sıvazlayın. En sonunda yeniden ellerinizi yıkayın.

Onu Güvende Tutun

Eğer değiştirme masasında bez değiştiriyorsanız bir elinizle bebeğinizi tutmaya özen gösterin. Bu işlemi nerede yapıyorsanız yapın, kesinlikle gözünüzü ondan ayırmayın.

Sahneyi Değiştirin

Çocuğunuz her bez değişiminde kendini bir yerlere atmaya çalışıyorsa onu başka bir yere koyun. Başka bir oda, başka bir yatak hatta yer! Belki de bezini değiştirdiğiniz yerden hoşlanmamış olabilir.

Eğer Yardım Etmek İsterse...

Ona yapabileceği bir iş bulun. Mesela bez bağlarken kullanacağınız malzemeleri tutabilir, bebek bezi veya kapağının kapalı olduğundan emin olduğunuz bir krem verebilirsiniz. Sizin altını temizlerken bitirdiğiniz temizlikten sonra altını ıslak mendille silmesine izin verebilirsiniz. Kıyafetlerinin değişmesi gerekiyorsa sizin önerdiğiniz kıyafetlerden birini kendi seçmesine izin verebilirsiniz. Diğer yardım edebileceği şey ise; ellerini kendi yıkaması veya size izin vermesi olacaktır. Böylelikle ileriki yaşlarda yapması gereken alışkanlığı şimdiden öğrenmiş olur.

BEBEĞİNİZİN ALTINI NASIL DEĞİŞTİRECEKSİNİZ?

  • İlk olarak bütün malzemeleri bir araya toplayın. Malzemeleri toplarken kesinlikle bebeğinizi yalnız bırakmayın. Özellikle de bir masanın veya mobilyanın üzerine yatırdıysanız. Bebek bezi, mendil, pişik merhemi ve gerekliyse temiz kıyafetleri hazırda bulundurmanız gerekir. Bebeğiniz altı ne kadar kötü durumda olursa olsun, kesinlikle onu yalnız bırakmayın. Çünkü en önemli şey güvenliktir.
  • Bebeğinizi düz bir zemine, altına havlu koyarak yatırın. Bu şekilde bebeğiniz oldukça rahat olacaktır. Alt değiştirmeyi engelleyebilecek bütün kıyafetlerini çıkarın.
  • Bezin bantlarını açmadan, yeni bebek bezini kutudan çıkarıp açın. Temiz bezi kirli olanın altına koyun. Kirli bezin bantlarını açın.
  • Bebeğinizi ayak bileklerinden tutarak biraz yukarı kaldırın. Böylece hem bebeğin sırtı hala zeminde olacak hem de bebek kirli bezde kurtulmuş olacak.
  • Silmek için bebeği tutun. Bebeğin kirli olan bölgesini temizleyin. Bebeğinizi enfeksiyonlardan korumak için önden arkaya doğru silin. Bütün vücudunun temiz olduğundan emin olmalısınız.
  • Kirli bezi, içine temizlikte kullandığınız kirli mendilleri de koyarak, kirli kısmı çiş gelecek şekilde katlayın.
  • Yeni bebek bezini bağlamadan önce, bebeğinizin ayaklarını bir süreliğine serbest bırakın. Bu, bebeğin kendini güvende ve rahat hissetmesini sağlayacaktır.
  • Bebek bezlerinin kenarlarını açın daha sonra bu iki kanadı bebeğin belini saracak şekilde kapatın. Fakat unutmayın kenarlar çok sıkı olmamalı.
  • Bebeğinizin kıyafetlerini değiştirmeye ihtiyacınız varsa şimdi yapın. Eğer değişim alanını temizlemeye ihtiyacınız varsa, bebeğinizi güvenli bir yere koymalısınız.
  • Kirli bezi küçük plastik torbaya koyun ve en kısa zamanda dışarı atın. Bu kirli malzeme çöplerini evde tutmayın.
  • Krem, losyon ve bebek yağlarını güvenli olan yerlere kaldırın. Bu gereçleri hem bebeğinizin ulaşamayacağı hem de sizin kolaylıkla erişebileceğiniz yerlerde tutmalısınız.
  • Bebeğinizin ellerini ve kendi ellerinizi güzelce yıkayın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal