BDDK açıkladı! Konut kredisi oranlarında değişiklik yapıldı! 1.el ve 2. el konut kredi oranları değiştirildi

Konut kredi değer oranı tutarlarında değişiklik yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) aldığı yeni kararlar doğrultusunda konut kredi değer oranı tutar bazlı olarak değiştirildi. 10 milyon TL'nin üzerindeki konutlara kredi imkanı tanınmayacak. 2milyonla, 5 milyon TL arasında yer alan konutlar için yüzde 70 oranında kredi verilirken 2 milyon TL altındaki konutlara ise yüzde 90 oranında kredi verilecektir.

24.06.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-09:34) BDDK açıkladı! Konut kredisi oranlarında değişiklik yapıldı! 1.el ve 2. el konut kredi oranları değiştirildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun aldığı yeni kararlar doğrultusunda Finansal İstikrarın Güçlendirilmesine Yönelik Tedbirler kanununa göre konut kredilerinin kredi değer oranını tutar bazlı olarak farklılaştığı açıklandı. Açıklama BDDK web sitesinden kamuoyuyla paylaşıldı.BDDK tarafından alınan yeni kararlara göre 1. el ve 2. el konutlarda kredi oranları değiştirildi.

Konut kredisi değer oranları ne kadar oldu?

Yapılan açıklama doğrultusunda enerji sınıfı 1 A olan 1. el konutlarda, konut değerinin 2 milyon TL altında olması durumunda %90 oranında konut kredisi verilecektir. Bununla birlikte konut değeri 2 milyon TL ve 5 milyon TL aralığında olan konutlar için de %70 oranında konut kredisi verilecektir. 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında konut satış fiyatının olması durumunda ise azami olarak 3,5 milyon TL kredi imkanı tanınmaktadır. Ancak değeri 10milyon TL üzerinde bulunan konutlar için kredi ödemesi yapılmayacaktır.

İkinci el konutlarda konut kredisi ne kadar?

Yapılan açıklama doğrultusunda enerji sınıfı A olan 2.el konutlarda konut değerinin 500 bin TL altında olması durumunda %90 oranında konut kredisi verilecektir. Bununla birlikte konut değeri 500 bin TL ve 2 milyon TL aralığında olan konutlar için de yüzde yetmiş oranında konut kredisi verilecektir. İkinci el konutlarda konut değerinin 2milyon TL ile5 milyon TL arasında olması durumunda ise %50oranında konut kredisi verilecektir. Konut değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan konutlar için de azami olarak 2,5 milyon TL kredi imkanı tanımaktadır. Ancak değeri 10 milyon TLüzerinde bulunan konutlar için kredi ödemesi yapılmayacaktır.

Bunun yanı sıra uzmanlar pazartesiyi işaret ederek doların 13-14 lira bandına düşebileceğini ifade etti.

BDDK tarafından yayınlanan güncel tablo

2022 Konut Kredisi Oranları 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal