BBP Lideri Destici'den Çok Konuşulacak Bedelli Askerlik Açıklaması

Bedelli askerlik konusu gündemdeki yerini korurken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den çok konuşulacak bir açıklama geldi. Destici fiyat konusunda değinerek, "Tek bir fiyat olmamalı. Gelir seviyesine göre olmalı. Asgari ücretli 5 bin versin, zengin olan 100 bin versin" dedi.

21.07.2018-21:02 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-20:55) BBP Lideri Destici'den Çok Konuşulacak Bedelli Askerlik Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerlik yasası ile alakalı, "Tek bir fiyat olmamalı. Herkes için 15 bin olmamalı. Gelir seviyesine göre olmalı. Eğer asgari ücretle çalışıyorsa o 5 bin lira versin. Aylık geliri 100 bin lira ise o da 100 bin lira versin. Yani bu adalet olsun" dedi.

"TEK BİR RAKAM OLMAMALI, ASGARİ ÜCRETLİYSE 5 BİN LİRA ÖDESİN"

Destici, söz hususu yasa için üstünde durulması lazım olan asıl konunun 15 bin lira meselesi olduğunu söyleyerek, "Öbür taraftan bu mesele ile alakalı dile getireceğimiz bir şey de yaş 25, 15 bin lira konusu. Tek bir fiyat olmamalı. Herkes için 15 bin olmamalı. Gelir seviyesine göre olmalı. Eğer asgari ücretle çalışıyorsa o 5 bin lira versin. Aylık geliri 100 bin lira ise o da 100 bin lira versin. Yani bu adalet tesis edilsin. Siz, asgari ücretli ile Türkiye'nin en zengininin çocuğunu aynı ücrete, 15 bin liraya bedelli askerlik yaptırırsanız bence bu adil ve doğru değildir. Mutlaka bunun Meclis'te teklif geldiği zaman ve görüşülürken komisyonlarda bu biçimde buradaki düzenlemelerin yapılması gerek." dedi.

İHTİYAÇ OLAN YERLERE YOLLANSIN

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı meslek gruplarında görev yapan insanlara gereksinim duyabileceğine de değinen Destici, silahlı kuvvetler tarafından tespit edilen bazı meslek kolu üyelerinin bedelli yerine bizzat kısa dönem gibi 6 ay süreyle gereksinim olan yerlerde vazifelendiriliğ, bedelli askerlikten faydalanmak isteyen gençler içinde meydana gelecek yoğunluğun azaltılabileceğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal