Bayramda misafirlerinizin tabak tabak yiyeceği tatlı tarifi ifşa oldu! Kısa sürede pratik bayram tatlısı

Bayramda tabak tabak yenecek tatlı tarifiniz bizden! Bu lezzetli tatlı tarifi ile 8 - 10 kişilik, 20 dakikada tatlınız hazır olacak.

10.04.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 10.04.2024-11:18) Bayramda misafirlerinizin tabak tabak yiyeceği tatlı tarifi ifşa oldu! Kısa sürede pratik bayram tatlısı

Pratik bir bayram tatlısı yapmak istiyorsanız geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez güllaç tarifi sizlerle! Misafirlerinizin tabak tabak yemek isteyeceği, pastaneleri aratmayacak bu güllaç tarifiyle bayrama uygun, en güzel tatlı sizin evinizden çıkacak! İşte 20 dakikada hazırlayacağınız, pişirmeye ihtiyaç bile duymayacağınız 8 - 10 kişilik saray mutfağının vazgeçilmezi güllaç tatlısı tarifi… 

Güllaç tarifi malzemeleri

  • 12 yaprak güllaç 
  • 1,5 litre süt 
  • 2 su bardağı ölçüsünde şeker 
  • Çekilmiş ceviz 
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde isteğe göre gülsuyu  

Üzeri için; 

  • Kiraz şekerlemesi 
  • Toz antep fıstığı

Bayramda misafirlerinizin tabak tabak yiyeceği tatlı tarifi ifşa oldu! Kısa sürede pratik bayram tatlısı

Güllaç nasıl yapılır?

  1. İlk etapta şekeri ve sütü derin bir tencerenin içerisine alarak ısıtmaya başlıyoruz. Şekerin tamamen erimesine özen gösteriyoruz. Bu aşamada çok fazla sütü ısıtmanıza gerek yok. Yalnızca şekerin erimesi tarif için yeterli olacaktır.
  2. Isıttığınız sütü oda sıcaklığında ılıması için bekletiyoruz. Eğer sütünüzü el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrardan oda sıcaklığında ılıması için beklemenize gerek kalmayacaktır. Bu aşamada sütün kaynar olmaması oldukça önemli. Eğer kaynar sütü kullanırsanız tattınız hamura dönecektir. 
  3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde ilk yaprağı derin bir tepsinin içerisine koyuyoruz. 
  4. Güllaç yaprağın üzerine ise her yeri ıslanacak şekilde sütlü şekerli karışımdan döküyoruz. 
  5. Daha sonra 6 güllaç yaprağı için de aynı işlemi uyguluyoruz.
  6. Altıncı kat yaprağında ıslattıktan sonra ise üzerine ceviz serpiştiriyoruz.
  7. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde sütlü şekerli sütle ıslatarak devam ediyoruz.
  8. Kalan şekerli sütün içerisine ise 2 yemek kaşığı ölçüsünde gülsuyu eklemesi yaparak tatlımızın en üst kısmı ıslanacak şekilde gezdiriyoruz. Kullanmış olduğumuz gül suyu kozmetik ürün olarak kullanılmayan gül suyu olmalı.
  9. Hazırlamış olduğumuz tatlılarımız 2 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz. 
  10. 2 - 3 saat dinlendikten sonra ise isteğinize göre kiraz ve benzeri malzemelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal