Bakliyat yemeklerinde gaz problemi geride kaldı! 1 çay kaşığı eklemeniz yeterli olacak

Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri bakliyatlardan oluşurken, pek çok vatandaş bakliyatlar da gaz probleminden kaynaklı bu problemin nasıl çözüleceğini araştırıyor. İşte bir çay kaşığı eklediğinizde tüm gaz problemini ortadan kaldıracak o ürün…

10.04.2024-08:03 - (Son Güncelleme: 10.04.2024-08:03) Bakliyat yemeklerinde gaz problemi geride kaldı! 1 çay kaşığı eklemeniz yeterli olacak

Nohut, kuru fasulye, bakla gibi pek çok bakliyat; Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi. Herkesin severek tükettiği ancak gaz yapması sebebiyle mide ve gaz problemlerini de beraberinde getirmesi, vatandaşların bu bakliyatları yaparken 10 kere düşünmesini de beraberinde götürüyor. Size sunacak olduğumuz formülle artık gaz ve mide problemleriniz bakliyat yemeklerinden sonra geride kalacak. Haşlama esnasında yalnızca bir çay kaşığı ölçüsünde bu üründen eklemeniz, tüm bakliyatın gazını alıp götürecek. Bundan sonra bakliyatlarda gaz probleminiz tamamen geride kalacak. İşte herkesin büyük bir merakla araştırdığı o yöntem…

Haşlama suyuna bir çay kaşığı eklemeniz yeterli olacak

İnsanların lif ,protein, mineral ve vitamin gibi pek çok ihtiyacını karşılayan bakliyatlar; tüketildiği zaman da sindirim mide problemlerini beraberinde getiriyor. Gaz yapmasından kaynaklı pek çok vatandaşın pişirirken 10 defa düşündüğü bakliyatlarda artık bu problem geride kalacak. Sorunları sadece bir çay kaşığı kimyon ekleyerek geride bırakacaksınız. Bakliyatlarınızı haşlarken bir çay kaşığı ölçüsünde kimyon koymanız, bakliyatın tüm gazının alınmasını sağlayacak. Herkesin evinde baharat gözünde muhakkak olan kimyon, mucizevi etkisi sayesinde bakliyatların gaz yapmasını önleyecek. Tüketenlerde mide ve sindirim problemlerini geride bırakacak.

Bakliyat yemeklerinde gaz problemi geride kaldı! 1 çay kaşığı eklemeniz yeterli olacak

Kimyonunuz yoksa bu baharatları denemeyi unutmayın

Eğer kimyonunuz kalmadıysa, kimyon yerinde ekleyip bakliyatların gazını azaltabileceğiniz farklı yöntemlerde mevcut. Kişniş, zencefil gibi baharatlar da gaz oluşumunun önüne geçebiliyor. Bir çay kaşığı ölçüsünde haşlama suyuna zencefil ya da kişniş katarsanız da bu sorunun önüne geçmeniz mümkün! 

Bunlara ek olarak bakliyatları yavaş yavaş pişirmek ve suyunu değiştirmek de gaz sorunun önüne geçecektir. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal