Bayramda 1. 2. 3. 4. günlerde otoyol ve köprüler ücretsiz mi? köprüler bugün ücretsiz mi? Kurban bayramında otoyollar ücretsiz mi? HGS yokken bayramda otoyola çıkılır mı?

Kurban Bayramı için yolculuğa hazırlanan vatandaşlar hangi köprülerin ve otoyolların ücretsiz olacağını araştırmaya başladı. 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü Kurban Bayramı'nın ilk günü olarak kutlanacak. Bayramda yolculuk yapacak olan kişiler hangi yolları kullanabileceklerini merak ediyor. İşte Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak köprüler ve otoyollar…

05.07.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:11) Bayramda 1. 2. 3. 4. günlerde otoyol ve köprüler ücretsiz mi? köprüler bugün ücretsiz mi? Kurban bayramında otoyollar ücretsiz mi? HGS yokken bayramda otoyola çıkılır mı?

Kurban Bayramına kısa bir süre kala vatandaşlar da Merak ettiklerini araştırmaya başladı. Birçok kişi bayramda memleketine gitmek için yola çıkarken hangi yolların ücretsiz olacağını  merak etmektedir. Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması ile vatandaşlarda hazırlıklarını yapmaya başladı. İşte Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak köprüler ve otoyollar… 

Kurban bayramında yollar ve köprüler ücretsiz mi olacak? 

Birçok vatandaşın dört gözle beklediği konu hakkında açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu’nun yaptığı açıklaması doğrultusunda devletin işletiminde olan köprü ve otoyolların Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacağı bildirdi. Bu durumda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişleri ücretsiz olacak. 9 Temmuz 2022 cumartesi gününden başlayarak 12 Temmuz 2022 Salı gününe kadar geçişler ücretsiz olacak. 

Kurban Bayramında Ücretsiz Olacak Köprü Ve Otoyollar

Bayramda ücretsiz  olacak köprü ve otoyollar hangileridir?

Kurban Bayramı tatili boyunca ücretsiz olarak geçiş yapılabilecek köprü ve otoyollar şu şekildedir:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

İzmir - Çeşme Otoyolu

İzmir - Aydın Otoyolu

Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)

Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

Bayramda hangi yollar ücretli olacak? 

Kurban Bayramı boyunca ücrette olarak geçiş yapılacak yollar şu şekildedir: 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

Kuzey Marmara Otoyolu

Avrasya Tüneli

Osmangazi Köprüsü

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu

Ankara - Niğde Otoyolu

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal