Bir ramazan daha geri kaldı. Tam kapanma dönemine denk gelen
Ramazan Bayramı’nda ise geleneğimizden vazgeçmiyor, bayram sofralarımızı
kuruyoruz. Peki bayram sofralarının olmazsa olmazı nedir? Tabi ki tatlılar.
Bizde sizler için Ramazan Bayramı’nda sofralarınızı şenlendirecek yöresel
tatlıları hazırladık.
Yine yumuşacık kıvamı ve yoğun olmayan tadıyla ekmek kadayıfı oldukça tercih edilen bayram tatlılarından biri. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bu tatlıdan, çocuklarınızın tüketebileceği kadar da yapabilirsiniz.
Cevizli, haşhaşlı ve sade gibi farklı seçenekleri olan revani tatlısı da yapımının kolay olması nedeniyle çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Doğu Karadeniz'e ait olan bu lezzet, mısır unuyla hazırlanan üzümlü bir tatlı. Kıvam olarak muhallebiye benzeyen bu tatlı da mayhoş bir tat arayanlar için oldukça ideal.
Özellikle Erzurum'un gözde tatlılarından olan kadayıf dolması da bayramların vazgeçilmezlerinden. Kadayıf dolması, belki bir künefe kadar olmasa da bilindik ve hemen hemen her pastanede karşımıza çıkabilen bir lezzet.
Peynir tatlısı olarak bilinen ve Yozgat, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde farklı çeşitleri yapılan höşmerim tatlısı da hem yöresel hem de ilginç bir bayram lezzeti olabilir.
Türk mutfağının en özel yanlarından şerbetli tatlılara bir destek de Trakya mutfağından geliyor. Hayrabol tatlısı da denilen Hayrabolu tatlısı, içindeki tuzsuz peynir ve irmikle lezzetini katlarken üzerine konan kaymakla damaklarda iz bırakıyor.
İrmik, un, zeytinyağı, şeker ve fıstık olmak üzere 5 malzemeyle yapılan gerebiç tatlısı da Kilis'e özel bir lezzet. İmkan bulanların evde yaptığı gerebiç tatlısı, bayramlarda sofraları süslüyor.
Kıtır kıtır ve bol baharatlı bir Hatay lezzeti olan kömbe, bayramlarda damaklara lezzet katıyor.
Kayseri'nin yöresel bir lezzeti olan nevzine tatlısı da ceviz, tahin ve pekmez tadıyla ön plana çıkıyor.
Yumuşak kıvamıyla öne çıkan Şambali, kesimi ve sunuma hazırlanması açısından da kolay bir tatlı. Bu tatlının püf noktası, hamur kıvamı ve Pişirirken ayarlayacağınız fırının derecesi..