11.05.2021-11:26 (Son Güncelleme:11.05.2021-13:42)


1

Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı

Yine yumuşacık kıvamı ve yoğun olmayan tadıyla ekmek kadayıfı oldukça tercih edilen bayram tatlılarından biri. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bu tatlıdan, çocuklarınızın tüketebileceği kadar da yapabilirsiniz.



2

Revani

Revani

Cevizli, haşhaşlı ve sade gibi farklı seçenekleri olan revani tatlısı da yapımının kolay olması nedeniyle çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.



3

Pepeçura

Pepeçura

Doğu Karadeniz'e ait olan bu lezzet, mısır unuyla hazırlanan üzümlü bir tatlı. Kıvam olarak muhallebiye benzeyen bu tatlı da mayhoş bir tat arayanlar için oldukça ideal.



4

Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması

Özellikle Erzurum'un gözde tatlılarından olan kadayıf dolması da bayramların vazgeçilmezlerinden. Kadayıf dolması, belki bir künefe kadar olmasa da bilindik ve hemen hemen her pastanede karşımıza çıkabilen bir lezzet.



5

Höşmerim

Höşmerim

Peynir tatlısı olarak bilinen ve Yozgat, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde farklı çeşitleri yapılan höşmerim tatlısı da hem yöresel hem de ilginç bir bayram lezzeti olabilir.



6

Hayrabol

Hayrabol

Türk mutfağının en özel yanlarından şerbetli tatlılara bir destek de Trakya mutfağından geliyor. Hayrabol tatlısı da denilen Hayrabolu tatlısı, içindeki tuzsuz peynir ve irmikle lezzetini katlarken üzerine konan kaymakla damaklarda iz bırakıyor.



7

Gerebiç

Gerebiç

İrmik, un, zeytinyağı, şeker ve fıstık olmak üzere 5 malzemeyle yapılan gerebiç tatlısı da Kilis'e özel bir lezzet. İmkan bulanların evde yaptığı gerebiç tatlısı, bayramlarda sofraları süslüyor.



8

Kömbe

Kömbe

Kıtır kıtır ve bol baharatlı bir Hatay lezzeti olan kömbe, bayramlarda damaklara lezzet katıyor.



9

Nevzine

Nevzine

Kayseri'nin yöresel bir lezzeti olan nevzine tatlısı da ceviz, tahin ve pekmez tadıyla ön plana çıkıyor.



10

Şambali

Şambali

Yumuşak kıvamıyla öne çıkan Şambali, kesimi ve sunuma hazırlanması açısından da kolay bir tatlı. Bu tatlının püf noktası, hamur kıvamı ve Pişirirken ayarlayacağınız fırının derecesi..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR