Bayram tatili haftası öğretmenlere DYK ücreti ödenecek mi?

Kurban Bayramı’nın gerçekleşmesine kısa bir süre kala bayram haftasında öğretmenlerin DYK ücreti alıp almayacağı merak ediliyor. Peki Bayram tatili haftası öğretmenlere DYK ücreti ödenecek mi? İşte sorunun yanıtı...

28.06.2022-15:11 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-15:11) Bayram tatili haftası öğretmenlere DYK ücreti ödenecek mi?

9 Temmuz’da gerçekleşecek Kurban Bayramı öncesinde Türkiye genelindeki yüzbinlerce öğretmenin aklında öğretmenlerin ek ders ücreti alıp almayacağı konusunda gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Kurban Bayramı’nın gerçekleşmesine kısa bir süre kala bayram haftasında öğretmenlerin DYK ücreti alıp almayacağı da öğretmenlerinin gündemlerini meşgul eden konular arasında yer alıyor. Peki Bayram tatili haftası öğretmenlere DYK ücreti ödenecek mi?

Bayram tatili haftası öğretmenlere DYK ücreti ödenecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 15. maddesine göre öğretmenler dini bayramlarda ek ders ücreti alamamaktadır. Yani hem okul idaresinde yer alan personeller hem de öğretmenler Kurban Bayramı içerisinde ek ders ücreti alamayacak. Ayrıca bu süreler için herhangi bir eğitim verilmeyecek.

Bayram tatili ek ders ücreti

Kurban Bayramı arefe gününde ise yarım gün tatil uygulaması bulunmaktadır. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi sona erdiği için öğrencilerin büyük çoğunluğu için bu durum pek bir anlam ifade etmese de Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) eğitim kurumlarında eğitim veren öğretmenlerin tatili öğleden sonra saat 13.00’te başlamaktadır.

Yaz tatilinde de görevlerine devam eden öğretmenlere verilecek ek ders ücretleri şunlardır:

- Sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine 2 saat kişilik hizmeti ücreti

- 10 saat ve üzeri dersi olan öğretmenlere 1 saat hazırlık ve planlama ücreti

- İki gün nöbeti olanlara 3 saat nöbet ücreti

- Müdür yetkili öğretmenlere haftada 3 kere olmak üzere 1 saat yönetim ücreti

- Varsa DYK, İyep, Evde Eğitim, Destek Eğitim, Koordinatörlük, Şeflik, Hem Kursları ve Yüz Yüze eğitim ücretleri ödenir.

Bu öğretmenler kapsamında bulunan öğretmenler bayram tatiline gelen dersler için ek ödeme alacaktır. Bayram tatili süresince ek dersi olmayan öğretmenlere ise ek ücret ödenmemektedir. Yani hem okul idaresine ve hem de öğretmenlere 9-13 Temmuz tarihleri arasında ek ders ücreti ödenmeyecek. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal