Bayram şekerleri bu yıl tat kaçıracak: Fiyatlara yüzde 50 zam geldi

Ramazan Bayramı’nın başlamasına kısa bir süre kala başlayan bayram şekeri alışverişleri bu yıl tat kaçıracak gibi görünüyor. Geçen yıl iki defa zamlanan bayram şekeri fiyatları 2024 yılında yüzde 50 zamlı olarak satışa sunuldu. İşte detaylar…

28.03.2024-17:00 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-17:00)

Ramazan ayının bitişiyle beraber başlayacak olan Ramazan Bayramı’nın hazırlıkları başladı. Bayramın vazgeçilmezleri olan bayram şekerlerinin fiyatlarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zam geldiği öğrenildi. 9 günlük bayram tatiliyle beraber bayram şekeri tüketiminde azalma olacağı öngörülürken zamlı fiyatların da satışlara olumsuz yönde yansıyacağı tahmin ediliyor. 

2024 bayram şekeri fiyatları kaç TL?

Dünya'nın yer verdiği habere göre; Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, Türkiye'de Ramazan ve Kurban bayramlarında yaklaşık 25 bin tonluk şeker alışverişi yapıldığını söyledi. Karagöz, sektördeki öngörülerini bir toplantıda paylaşırken, bu yıl hacimde büyük bir artış beklemediklerini ifade etti. 9 güne çıkarılan bayram tatilinin, insanların tatil beldesi ile akraba ve aile ziyareti arasındaki tercihlerini etkileyebileceğini belirtti. 

Tatil süresinde bayram pazarının durgunlaştığını, ancak 9 günlük tatil sürecinde memleket ziyaretlerinin artabileceğini belirtti. Karagöz, bu yıl tonaj bazında büyük bir büyüme hedeflemediklerini ve şekerin kilogram fiyatının 180 TL'ye çıktığını aktardı.

Bayram şekerleri bu yıl tat kaçıracak: Fiyatlara yüzde 50 zam geldi

Bayram şekeri pazarında kent markası olarak yüzde 50 paya sahip olduklarını belirten Karagöz, şeker kategorisinin Mondelez International Türkiye'nin toplam net hasılatının yüzde 30'unu oluşturduğunu ifade etti. 

Yüksek enflasyon nedeniyle atıştırmalık ürünlere yılda 3 veya 4 kez zam yapıldığını söyledi. Ayrıca, piyasada nakdin büyük önem taşıdığını ve stokların azaldığına dikkat çekti, stoklu çalışma süresinin bir aya kadar düştüğünü belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal