Bayram öncesi 2 bin 354 lira ödeme yapılacak haberi geldi! Hesap kitap yapılıp kamuoyuna açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bayram öncesinde 2 bin 354 lira ödeme yapılacak haberi geldi. Hesap kitap yapılıp kamuoyuna açıklanan ödemenin detayları merak ediliyor. Merak edilenler haberimizde...

26.04.2022-18:29 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-19:15) Bayram öncesi 2 bin 354 lira ödeme yapılacak haberi geldi! Hesap kitap yapılıp kamuoyuna açıklandı

Evde bakıma muhtaç olan vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı konusunda yeni gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Alınan bilgilere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Ramazan Bayramı’nın başlamasına kısa bir süre kala 2.354 TL evde bakım maaşı yapılacağı müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada evde bakım maaşları bayram öncesinde yatırılacağı ifadeleri yer aldı.

Evde bakım maaşları bayram öncesinde yatırılacak

evde bakım maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal yardım ödemeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ocak ayındaki memur zamlarıyla beraber sosyal yardım ödemelerinde de iyileştirmeler yapıldığını kaydeden Bakan Yanık yüzde 40-69 engelli olanların engelli aylığının 865 TL, yüzde 70 ve üzerinde engelli olanların engelli aylığının 1.298 TL, yaşlı aylığının 1.084 TL, evde bakım maaşının 2.354 TL ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin ise 1.649 TL olduğunu kaydetti.

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ‘’15 milyar liralık ilave destek paketinin de sonuna gelmiş bulunmaktayız. Aslolan her insanımıza huzurlu bir aile ortamı, kendini geliştirecek kalite bir eğitim sistemi. Sağlık hizmetlerine kesintisiz ve ücretsiz ulaşım imkanı, ulaşımdan enerjiye kadar her alanda temel hizmet sağlamaktır. Geleceğimize güvenle bakıyoruz." ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal