Baykar depremden etkilenen öğrenciler için kampanya başlattı: Binlerce öğrenci yararlanabilecek

Türkiye tarihinin en büyük afetlerinden biri olan, Kahramanmaraş depreminin meydana geldiği günden beri bölgede olan Baykar, depremden etkilenen öğrenciler için kampanya başlattı. İşte detaylar…

15.03.2023-12:50 - (Son Güncelleme: 15.03.2023-12:59) Baykar depremden etkilenen öğrenciler için kampanya başlattı: Binlerce öğrenci yararlanabilecek

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Asrın felaketinde 47 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Başta Hatay, Malatya olmak üzere birçok ilde neredeyse ayakta bina kalmadı. Yaşanan büyük depremin ilk gününden beri afet bölgesinde olan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şimdi de depremden etkilenen öğrenciler için 'Gençlere Tablet' kampanyası başlattı. 

Baykar’dan depremzede öğrenciler için 'Gençlere Tablet' kampanyası

Depremden etkilenen binlerce öğrencinin eğitim hayatlarına devam edebilmesi için 'Gençlere Tablet' kampanyasını başlattıklarını duyuran Selçuk Bayraktar, afetzede öğrencilere 10.000 adet tablet bağışlanacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) teslim edilecek tabletler, deprem bölgesinde YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ve LGS'ye (Liselere geçiş Sistemi) girecek öğrencilere dağıtılacak.

Selçuk Bayraktar'dan deprem bölgesine büyük yardım

"Deprem bölgesine yardımlarımız devam ediyor”

Bağış kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, "Yaşadığımız deprem felaketinin üzerinden yaklaşık olarak bir ay geçti. Bu süreçte devletimiz ve tüm sivil toplum örgütlerimiz deprem bölgesindeki kardeşlerimizin temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Biz de Baykar, T3 Vakfı ve CANSAĞLIĞI Vakfı olarak gönüllülerimizle birlikte insani yardım malzemesi tedariği, konut bağışı, konteyner kent, geçici aşevleri, oyun ve etkinlik çadırları gibi çalışmalarla bölgedeki kardeşlerimize desteğimizi sürdürüyoruz." Dedi. 

"Milletimizi ve kurumlarımızı bağış kampanyasına davet ediyoruz"

Eğitime her daim destek verdiklerini ifade eden Bayraktar, bu desteklerine her daim devam edeceklerini belirterek, "Genç kardeşlerimizin eğitim ve öğretimlerine kaldıkları yerden devam edebilmelerini de aynı şekilde önemsiyoruz. Bu doğrultuda, YKS ve LGS'ye girecek öğrencilerimizin çalışmalarına katkı sağlamak için Baykar olarak 10.000 tableti Milli Eğitim Bakanlığı'mıza bağışlıyor, tüm milletimizi ve kurumlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz." Şeklinde konuştu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal