2023 üniversiteler Nisan’da açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Deprem nedeniyle online eğitim şekliyle devam eden üniversitelerin önümüzdeki aydan itibaren yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Milyonlarca öğrenci konu hakkındaki son dakika gelişmelerini arama motorları üzerinden araştırıyor. Peki 2023 üniversiteler Nisan’da açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi? İşte son gelişmeler...

13.03.2023-17:21 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-17:21) 2023 üniversiteler Nisan’da açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sebebiyle geçtiğimiz ay online eğitim şekliyle bahar dönemine başlayan üniversitelerin Nisan ayından sonra hibrit eğitim şekliyle devam etmesi konusunun gündeme getirileceği duyurulmuştu. Uzaktan eğitimlerini an itibariyle sürdüren milyonlarca ön lisans ve lisans öğrencisi, üniversitelerin yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceğini öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki 2023 üniversiteler Nisan’da açılacak mı, ne zaman açılacak? Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

2023 üniversiteler Nisan’da açılacak mı, ne zaman açılacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceği ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Özvar yaptığı açıklamada, alınan kararların Nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek şartlar elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu hibrit öğretim seçeneğinin değerlendirileceğini duyurdu.

Üniversiteler Yüz Yüze Olacak Mı

Önemli olan normalleşme sürecinin başlaması

Özvar açıklamasının devamında “Bizler için önemli olan üniversitelerde normalleşme sürecinin bir an önce başlamasıdır. Nisan ayı başları gibi bu aldığımız kararları yeniden değerlendirmek suretiyle imkanların el verdiği ölçüde bu hibrit veya harmanlanmış eğitim sisteminden, yani yüz yüze eğitimi de katmak suretiyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin devamını öngördüğümüzü ifade etmek isterim."dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal