Bayburt-Gümüşhane Kara Yolundaki Vauk Tüneli'nde Son Durum

Bayburt-Gümüşhane kara yolunda bulunan 1850 rakımlı Vauk Dağı'nda inşası devam eden tünelde % 30 fiziki gerçekleşme elde edildi.

27.05.2021-16:12 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-16:12) Bayburt-Gümüşhane Kara Yolundaki Vauk Tüneli'nde Son Durum

Kış aylarında meydana gelen buzlanma sebebiyle bilhassa ağır tonajlı araçların geçmekte güçlük çektiği, yer yer tipi sebebiyle kapanan Vauk Geçidi, tünelin kullanıma açılmasıyla şoförlere rahat bir nefes aldıracak.

Şoförler, elverişsiz hava şartları sebebiyle seyahat hızının azaldığı Vauk Dağı'nı tünel ile etraf yolların sona ermesiyle daha kısa zaman içerisinde aşacak.

Bölgede inşası sürmekte olan Kop Tüneli ile beraber stratejik tarafıyla ön plana çıkan Vauk Tüneli, hem de Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz arasında ciddi bir rol üstelenecek.

Çift tüp uzunluğu hemen hemen 15 kilometre olan tünel inşaat çalışmalarında 300 personel görev alıyor.

Tünel şefliği yapan inşaat mühendisi Şahin Pınarbaşı, Vauk Tüneli'nin aynı güzergah üzerinde yer alan Kop ve Zigana tünelleri işle beraber Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'i birbiriyle birleştiren kritik tünellerden biri olduğunu dile getirdi.

Pınarbaşı, "Koronavirüs süreci de dahil olmak üzere önlemler konusunda da gerekli hassasiyet gösterilerek 300 işçi ve büyük bir araç parkıyla 7-24 esasına göre çalışmalarımız hiç durmadan devam ediyor. İnşallah en hızlı şekilde bu tüneli 2023 yılı içerisinde insanların kullanımına açacağız." açıklamasını yaptı.

Vauk Dağı'nın bilhassa kış mevsiminde sürücülere zor zamanlar yaşattığına dikkat çeken Pınarbaşı, açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

"İnsanlarımız bu yolu yıllarca hep cefa çekerek kullandılar. Özellikle kış aylarında insanlarımız bu yolu kullanırken hep bir korkuyla endişeyle kullandılar. İnşallah bu tünelin bitişiyle beraber insanların içindeki o korku ve endişenin yerini ferah ve güven alacaktır. Vatandaşlar o güveni aldığı zaman da emeğimizin boşa gitmediğini ve insanların yüzündeki mutluluğu görünce bu çabamızın, emeğimizin bir karşılığı olduğunu düşünüp mutlu olacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal