Batman'da korkutan yangın! Psikiyatri hastası hastanede yangın çıkardı

Batman ilinde bulunan özel bir hastanede tedavi gören bir psikiyatri hastası, kaldığı odada çıkan bir yangınla panik yarattı. Olay, hızla müdahale edilen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı, ancak hastanenin bir bölümünde maddi hasar meydana geldi.

11.01.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-10:37) Batman'da korkutan yangın! Psikiyatri hastası hastanede yangın çıkardı

Batman ilinde bulunan özel bir hastanede tedavi gören bir psikiyatri hastası, kaldığı odada çıkardığı yangınla panik yarattı. Olay, gece 03.00 sularında bir hastanenin 6. katında meydana geldi. Psikiyatrik tedavi gören hasta, odasında çıkardığı yangınla herkesi korkuttu. Hızla müdahale edilen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı, ancak hastanenin bir bölümünde maddi hasar meydana geldi. Hastane yönetimi, olayın ardından yaptığı açıklamada, hastanede alınan güvenlik önlemlerinin ve acil durum planlarının etkili bir şekilde uygulandığını belirtti. Ayrıca, yangının çıkış nedeninin üzerinde detaylı bir inceleme yapılacağı ve gerekli güvenlik tedbirlerinin gözden geçirileceği ifade edildi.


İtfaiye ekipleri, hızla olay yerine ulaştı ve yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.  Yoğun bakımdan yeni doğan bebekleri kurtarılmasını sağlayan vatandaş Mustafa Yeşilırmak, "Ofisimde çalışıyordum. Çalıştığım esnada dışardan çok yoğun sesler gelince balkona çıktım. 2 tane genç, hastanenin kapısını açmaya çalışıyordu. Hastanenin en son katında dumanlar yükseliyordu. Ben de apar topar çıktım yardım etmeye gittim. Biz geldiğimizde kimse yoktu, biz ilk müdahaleyi yaptık. 13 tane yeni doğan bebek yoğun bakımda vardı. Toplan 2 tane yavru bebeği kurtardım dumanların arasından. Dumanların arasından bebekleri kurtarırken çok zorlandım, bebeklerde serum takılıydı. Dumandan önümü göremiyordum, çok zorluklarla 2 bebeği kurtardım" dedi.

Hastanede tedavi görenler bölgedeki Batman Eğitim Araştırma Hastanesi sevk edildi. Olay ile ilgili psikiyatri hastası gözaltına alınırken polis olay ile ilgili inceleme başlattığını duyurdu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal