Batı'nın koruması altında olan YPG/PKK'nın işlediği insanlık suçları bir kez daha BM raporuna yansıdı! Liste gerçekleri önümüze seriyor

Batı’nın her fırsatta yardımlar sağladığı terör örgütü YPG/PKK’nın işlediği insanlık suçları bir kez daha BM raporuna yansıdı.

13.07.2022-09:23 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-09:35) Batı'nın koruması altında olan YPG/PKK'nın işlediği insanlık suçları bir kez daha BM raporuna yansıdı! Liste gerçekleri önümüze seriyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği'nin "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporu tüm dünyaya yayınlandı. Rapora göre, terör örgütü YPG/ PKK'nın yapmış oldukları savaş suçları bir kez daha masaya yatırıldı.

Fakat yayınlanan tüm ince detaylara karşın terör örgütlerini koruması altına alan Batılı devletler yine şaşırtmayarak konuya ilişkin hiçbir açıklama gelmedi.

BM'nin raporu doğrultusunda, Suriye'de YPG/PKK terör örgütünün 250'ye yakın çocuğu silahlı kadrosuna dahil ettiği, ülkede Beşar Esad rejiminden sonra en çok hastane ve okula saldırılarda bulunan ve en çok hastane ve okulu askeri amaçla kullanan örgüt olduğuna vurgu yapıldı.


Örgütü ABD kurdu

Yayınlanan rapor doğrultusunda, 'Çocuklara yönelik en fazla sayıda ağır ihlal Afganistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, İsrail ve İşgal Altındaki Filistin Toprakları, Somali, Suriye Arap Cumhuriyeti ve Yemen'de tespit edildi' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Suriye'de faaliyet gösteren bu  örgütlerin çoğunun çocukları silah altına aldığına dikkat çekilen raporda, ABD ve Batı ülkelerince desteklenen ve SDG ismini kullanan YPG/PKK terör örgütünün, 2021'de 221 çocuğu silahlı kadrosuna kattığını belirtti.

Yayımlanan raporda, YPG/PKK'nın bir kolu olan ve ABD'nin kurdurmuş olduğu "İç Asayiş Güçleri" adlı terör örgütü türevinin ise aynı yıl içinde 24 çocuk istihdam ettiği açıklandı.

Yine terör örgütüne bağlı, sözde "Afrin Kurtuluş Güçleri"nin de 2021'de 2 çocuğu silahlı kadrosuna kattığının tespit edildiği öğrenildi.


Sincar'ı görmezden geldiler

Terör örgütünün ek olarak, çocuklara dair insani yardımlara erişimi engellediği de raporda yer alan önemli detaylar arasında. BM raporunun Irak ile ilgili kısmında, PKK'nın ve Sincar bölgesinde varlığını gösteren YPG/PKK türevlerinin çocuk istismarı ve çocukların silahlı kadroya alınmasına dair verilere yer verilmemesi dikkat çekti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal