Batık Nasıl Geçer?

Jilet sonrası oluşan batıklar her kadının kabusudur. Cildinizi doğru yöntemle tıraşladığınızı düşünseniz bile, bu batıklar ortaya çıkabilir ve cildinizin pürüzsüzlüğünü yok edebilir. Fakat bu pürüzleri önlemenin yolları olduğunu unutmayın! Peki Batık Nasıl Geçer? Batık oluşması nasıl engellenir?

04.03.2021-08:59 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-08:59) Batık Nasıl Geçer?

Jilet sonrası oluşan batıkların, sinir bozucu olduğunu söylemek mümkün. Cildinizi doğru şekilde tıraş ettiğinizi düşünseniz bile, bu sinir bozucu çıkıntılar ortaya çıkabilir ve cildinize pürüzlü bir görünüm katabilir. Bu yaygın cilt bakımı endişesinin kaçınılmaz olduğunu düşünsek de, onları önlemeye yardımcı olmanın yollarının olduğunu bilin ve doğru yolları izleyerek  batık problemine son verin. 

BATIK NEDEN OLUŞUR? 

Psödofolikülit barbae olarak da bilinen ustura şişliklerine, cilde nüfuz eden ve enflamatuar bir yanıt veren saç folikülleri neden olur. Basitçe söylemek gerekirse, saç telleri geriye doğru kıvrılır ve tıraştan sonra cildin içinde büyür. 

BATIKLARDAN NASIL KURTULABİLİRİZ? 

Tıraş darbelerinin ortaya çıkardığı batıklar için mi buradasın? Eğer öyleyse, muhtemelen jilet batıklarından nasıl hızlı bir şekilde kurtulacağını öğrenmek istiyorsun demektir. Ne yazık ki, parmaklarınızı şıklattığınızda onlardan kurtulamasanız da, görünümlerini en aza indirmeye ve tıraş sırasında tahrişe neden olma olasılığını azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. 

Kortikosteroidler, antibiyotikler ve benzoil peroksit gibi topikal ilaçların jilet batıkları tedavisinde büyük bir etkisi var. Topikal klindamisin ve benzoil peroksidin ayrıca cildin yüzeyindeki iltihabı azaltmak gibi etkileri de var.  

BATIKLARIN OLUŞMASI NASIL ENGELLENİR? 

Jiletinizi almadan önce, cildinizin tıraş için hazır olduğundan emin olmalısınız. Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne (AAD) göre, yumuşatmaya yardımcı olmak için cildinizi ve saçınızı ıslatmalısınız. Süper sıcak temperler cildinizi doğal yağlarından kurtararak kuru hissettir. Bu neden ile daha ılık su kullanarak cildinizi tıraşa hazırlayın. 

Her zaman tüylerinizin uzadığı yönde tıraş olmalısınız. Köklere karşı tıraş olmak, tıraş yumrularının ve batık tüylerin görünmesine neden olurken aynı zamanda cildinizi de tahriş edebilir. 

Hangi cilt tipine sahip olduğunuz önemli değil, nemlendirici herhangi bir cilt bakım rutininin önemli bir parçası olmalıdır. Konu vücut rutini ve tıraş söz konusu olduğunda da bu kural geçerlidir. Duş bittikten sonra cildinizi nem ile sarmak için besleyici bir vücut losyonu veya vücut kremi ile nemlendirin. 

Cildinizi bakterilerden korumak için kir, yağ, birikinti ve bakterilerin çıkarıldığından emin olmak için jiletinizi her kullanımdan sonra temizlemeniz gerekir. Ayrıca eğer ufak bir parçası bile paslandıysa, o jiletten hemen kurtulun. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal