Bacaklardaki Batıklardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Bacaklardaki batıkların temelinde ölü deri altında sıkışıp kalmış tüyler vardır. Bu tüylerin deri altına sıkışması ağda veya jilet ile tüylerin alınması sırasında yapılan hatalar, cilt dokusunun buna yatkınlığı ve genetik sorunlar ile oluşmaktadır.

22.06.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:22) Bacaklardaki Batıklardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Batıklar zaman içinde siyah noktalara dönüşüp belirginleşmekte hem de tüy dönmesi riski taşımaktadırlar. Tüy dönmesi olduğu zaman enfekte olan cilt üzerinde sonradan kalıcı lekelenmeler de oluşabilmektedir. Bu haliyle batık tüy sorunu aslında bir cilt sorununa dönüşmektedir.

Bu bağlamda bacaklardaki batıklardan kurtulmak için ne yapmalı sorusundan önce sorulması gereken batık önlenebilir mi olmalıdır; zira batıkları önlemek için alınan tedbirler batıklardan ve verdiği hasarlardan kurtulmaktan daha kolay ve kalıcı olacaktır. Bacaklardaki batıkları önleme yöntemleri aşağıdadır:

Tüyleri Alırken Dikkat Edilecekler

  • Tüyleri almadan önce deri mutlaka nemlendirilmelidir. Tüyler ister jilet isterse başka bir yöntemle alınırken mutlaka tüylerin çıkışına ters yönde alınmalıdır.
  • Tüyler jilet ile alınırken mutlaka tıraş köpüğü veya sabun kullanılarak cildin tahriş olması engellenmelidir. Tüyler alındıktan sonra cilt yeniden nemlendirilmelidir.
  • Halihazırda batık sorunu yaşayan bir cilde, tüy giderme operasyonu yapıldığında bir dermatolog’un tavsiyesine uygun antibiyotikli onarıcı krem kullanılmalıdır; bu şekilde enfeksiyon veya ardından batık oluşma riski azaltılmalıdır.
  • Düzenli olarak dermatolog tarafından verilmiş peeling ürünleri kullanılmalıdır.

Batığı Önlemek İçin Doğal Çözümler

  • Cildi kuru olanlar veya genetik olarak cilt hassasiyeti yaşayanlar ölü derilerden kurtulmak için kese yaptırabilirler. Kese haftada en az bir kez yapılmalıdır; kese banyo yapılırken sabun veya banyo losyonu kullanılarak yapılırsa daha etkili olacaktır.
  • Karbonat ve yulaf ezmesi birebir ölçülerde karıştırılır ve su ile macun kıvamına getirilir. Bu karışım batığın üzerine masaj yapılarak sürülür. 5 dakika bekletildikten sonra su ile yıkanarak temizlenir.
  • Zeytinyağı ve şeker 2’ye 1 oranında karıştırılır, tüm bacak bu karışımla masaj yapılarak ovulur. Batıklar düzelene kadar günde 1 kez olacak şekilde devam edilir.

Batığı Önlemek Mümkün Değilse, Bacaklardaki Batıklardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Bazen tüm önlemlere rağmen genetik yatkınlıktan veya cildin kuru olmasından dolayı batığı önlemek imkansız olabilir. Bu durumda bacaklardaki batıklardan kurtulmak için ne yapmalı, medikal müdahale gerekir mi sorusu gündeme gelmektedir.

Batık sorunu olanlar arasında özellikle enfeksiyon risk teşkil edebilir.  Bu durumu sorunu bir uzmana danışarak çözmek ve aşağıdaki maddeleri uygulamak önemli olacaktır:

  • Enfekte olmuş, kızarmış batıkları cımbız veya buna benzer bir şey kullanarak çıkarmaya çalışmamak gerekir; enfekte olmuş batı’lar için bir dermatolog’a giderek yardım almak en doğrusudur; zira enfeksiyonun herhangi yanlış bir müdahale ile kana karışıp daha büyük sorunlara yol açma riski vardır
  • Batık sorununu tamamen ortadan kaldıracak tek çözüm lazer epilasyondur. Tüylerden kurtulduğunuz zaman batık sorunu bir daha oluşmayacaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal