Batı Medyası Yeni Zelanda'daki Terör Saldırılarını Nasıl Gördü ?

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen silahlı saldırıda 49 Müslüman cuma namazı kılarken katledildi. Peki saldırı sonrasında Batı'nın ve medyanın tepkisi ne oldu ? Sürekli Müslüman ve İslam kelimelerini terörizm ile bağdaştıran politikacılar ve medya elitleri şehit edilen 49 Müslüman için neler söyledi ?

16.03.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-18:29) Batı Medyası Yeni Zelanda'daki Terör Saldırılarını Nasıl Gördü ?

HABER365 | ÖZEL HABER

11 Ocak 2015 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te çok sayıda devlet liderinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe verilen isim ise " Terörizme Karşı Dayanışma " idi. 

İslama ve Hz. Muhammed'e akıl almaz hakaretlerde bulunan Charlie Hebdo dergisine yönelik silahlı bir saldırı gerçekleşti. O gün Batılılar terörün adını “İslâm”, teröristin adını ise “Müslüman” koydular.

"Cihatçı terör", "İslami terör" ifadeleri Batı medyasının manşetlerini süslemeye başlamıştı. 

15 Mart 2019 tarihinde ise Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki caminin  İslam ve Müslüman düşmanı Brenton Tarrant tarafından kurşuna dizilmesi sonucu 49 Müslüman şehit edildi, onlarcası yaralı olarak kurtuldu.

Peki Batılı liderler ve medya Yeni Zelanda'daki saldırıları nasıl gördü ? Dünya kamuoyunu rahatlatmak için yapılan yazılı ve sözlü cılız açıklamalar dışında hiçbir somut tepki gösterilmedi.

Aksine saldırıyı gerçekleştiren İslam düşmanı Tarrant için "Terörist" ifadesi yerine "Saldırgan", "Aşırıcı", "Beyaz Irkçı" gibi ifadeler kullanıldı. 

DÜNYA LİDERLERİNDEN LAF OLSUN DİYE YAPILAN AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Kraliçesi Elizabeth, terörist saldırılar için Yeni Zelanda halkına başsağlığı dilediler! Yani yapılan saldırının bir terör saldırısı olması onların hiç ama hiç dikkatini çekmedi, ölen Müslümanlar ise onların hiç umurlarında değil.

ABD'nin ve İngiltere'nin tepkilerine bakılacak olursa ölenlerin Müslüman olması, öldürenin ise Hristiyan olması onlar için pek de önemli bir ayrıntı değil. Fakat aksi durumda öldürenin ve ölenin dini kimliği büyük bir önem taşıyor.

Irkçılığın ve sağ popülizmin sürekli artış gösterdiği Almanya Başbakanı Angela Merkel ise,"Irkçı nefret nedeniyle öldürülenler için yas tutuyorum.” diye bir açıklama yaptı. 

KILIÇDAROĞLU İSLAM DÜNYASINI SUÇLADI

“İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı.”

Bu sözler Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait. Batılı liderlerin sağduyu içeren "öylesine" açıklamalarına karşın Kılıçtaroğlu dürüst olmayı tercih etmiş ve terörün İslamiyetten kaynaklandığını dile getirmiş !

RICKY MARTIN'DEN NOKTA ATIŞI AÇIKLAMA

 

Yeni Zelanda'daki saldırılar sonrasında tepkisini Instagram'da takipçileriyle paylaşan ünlü isimlerin arasında Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin de vardı.

İnstagram'da hikaye paylaşan Martin, "Bir adam namaz kılan 40'tan fazla insanı öldürüp 20 tanesini de yaraladı. Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden? Çünkü o Müslüman değil." notuyla uluslararası basının iki yüzlü terör tutumunu eleştirdi.

ULUSLARARASI BASIN SINIFTA KALDI

Terör saldırısı sonrası uluslararası basın yine sınıfta kaldı. İslam ve terörizm kelimelerini aynı cümle içinde kullanan NYT, CNN ve diğer küresel medya kuruluşları saldırı için; "İğrenç", "Vahşi" ve "Aşırıcı" şeklinde değerlendirmeler yaparak, olayın aslını ve teröristin kimliğini gizlemeye çalıştılar. 

Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik düzenlenen bu katliam, Batının ikiyüzlü terör algısını ortaya koyup, uluslararası kamuoyunun nasıl manipüle edildiğini gözler önüne seriyor.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal