Başvuru sayıları giderek arttı! TOKİ’den vatandaşlara uyarı: ‘Dolandırıcılara kanmayın’

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için başvurular başladı. Kısa sürede 3 milyondan fazla kişi projeye başvurdu. TOKİ’den sosyal konut projesinden yararlanmak isteyenlere uyardı. Dolandırıcılara kanmayın!

20.09.2022-12:34 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-12:42)

Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan sosyal konut, Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Başvuruları başlayan projeye kısa sürede milyonlarca kişi başvurdu. Sosyal konut projesine olan yoğun talebi gören fırsatçılar ise vatandaşları dolandırmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yaşanan dolandırıcılık durumlarına karşı insanları uyardı. 

TOKİ’den dolandırıcılara karşı uyarı 

TOKİ’nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada; "Başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep ya da kapora ve benzeri alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak konut satışı vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, İdaremizin internet sayfası 'www.toki.gov.tr', çağrı merkezi '444 86 54', kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir” ifadeleri yer aldı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal