Başvuran herkese anında bin 100 lira ödeme, başvuruların son günü yaklaşıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 pandemi süresince yapılan destek ödemelerinin 3. kısmı başladı. Söz konusu ödemelerin toplamda bin 100 lira olacağı belirtilirken başvuran binlerce insan anında ödemesini alabiliyor.

25.03.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-11:06) Başvuran herkese anında bin 100 lira ödeme, başvuruların son günü yaklaşıyor!

Söz konu ödemeden yararlanmak için yapılması gereken tek şey bir başvuru yapmak. Sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuran vatandaşlar hakkında bir sorgulama yaparak ihtiyacı olduğuna kanaat getiren vatandaşlara bin 100 lira olan destek ödemesini anında banka hesabına yapacak. Hesaplara yapılmayan ödemeler ise taşra teşkilat birimleri tarafından ödemeyi almaya hak kazanan kişilerin evine kadar getirilerek teslim edilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçen iki sene içerisinde toplamda iki defaya mahsus olacak şekilde Covid-19 faz 1 ve faz 2 destek ödemesinde bulundu. Salgın sonrasında meydana gelen işsizlik, sokağa çıkma yasakları ve benzeri durumlar sebebiyle işini kaybeden vatandaşlara yardımcı olmak ve binlerce insanı mağdur durumda bırakmamak amacıyla başlatılan destek ödemeleri 3. bölümüyle devam ediyor. Henüz ödemelerin yeni başlamış olduğu korona virüs Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti faz 3 ödemeleri bin 100 lira olarak yapılıyor ve başvurular hala devam ediyor.  

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti nedir?

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti, isminden de anlaşıldığı üzere devletin vatandaşların uğrayabileceği mağduriyetleri önlemek adına farklı zaman aralıklarında yaptığı çeşitli ödemelerden oluşuyor. Ülkemizdeki binlerce vatandaşın pandemi sırasında ve sonrasında ortaya çıkan işsizlik, sokağa çıkma yasakları ve istihdamın azalmasına bağlı olarak geçim sıkıntıları baş gösterdi. Söz konusu duruma bağlı olarak devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla başvuruda bulunan ve yardımdan faydalanmaya başlamasına uygun olan vatandaşlara toplamda bin lira ile bin 100 lira arsında ödemeler yapılmaya başlandı. 

Bu destek hizmeti kimlere verilir?

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti bünyesinde yapılan ödemeler genel olarak maddiyat tarafında sıkıntı yaşayan ve maddi ihtiyacı bulunan ailelere verilir. Ülkemizde şimdiye kadar toplamda 10 milyondan fazla vatandaşa bu yardımlar yapılmış durumda. Bir ve iki faz ile birlikte toplam on milyon vatandaşa kadar ulaşan insani yardım ödemesi şimdi ise üçüncü faz ödemeleriyle milyonlarca vatandaşa ilaç olmayı sürdürüyor.  

Nasıl başvuru yapılır?

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti başvurusu yapabilmek için öncelikle vatandaşların bir e-Devlet hesabına sahip olması gerekiyor. e-Devlet hesabı aktif olan vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru adresine tıklayarak e-Devlet hesaplarına giriş yaparak bin 100 liraya varan destek ödemelerine başvuru yapabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal