Basketbolcu Alperen Şengün kimdir, nereli ve kaç yaşında? Alperen Şengün sakatlandı mı, hangi takımda forma giyiyor? Alperen Şengün hayatı ve biyografisi

Milli basketbolcu Alperen Şengün, ABD Basketbol Ligi’nde (NBA) fırtınalar estirirken talihsiz bir sakatlık yaşadı. Performansıyla Türkiye’yi gururlandıran Alperen Şengün’ün hayatı ve kariyeri bu gelişme sonrasında araştırılmaya başlandı. Peki Basketbolcu Alperen Şengün kimdir, nereli ve kaç yaşında? Alperen Şengün sakatlandı mı, hangi takımda forma giyiyor? İşte Alperen Şengün hayatı ve biyografisi…

11.03.2024-13:03 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-13:03)

Alperen Şengün, NBA’de gösterdiği performans ile Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor. Ancak son oynanan Sacramento Kings maçında talihsiz bir sakatlık geçiren Alperen, sahadan tekerli sandalye ile ayrıldı. Sahadan çıkarken oldukça üzgün olduğu belirtilen Alperen Şengün’ün sağlık durumu ve özel hayatı konusunda internet üzerinden sorgulanmaya başlandı. Peki Basketbolcu Alperen Şengün kimdir, nereli ve kaç yaşında? Alperen Şengün sakatlandı mı, hangi takımda forma giyiyor?

Alperen Şengün kimdir?

Alperen Şengün, 25 Temmuz 2002 tarihinde Giresun'da doğdu. Basketbol tutkusu henüz 8 yaşındayken başladı, aynı dönemde yüzme ve jimnastikle de ilgilendi. Ancak, spor dallarını bir arada sürdürebileceği zorluğunu fark eden Şengün, tercihini basketbol yapmaktan yana kullandı. Pivot ve uzun forvet pozisyonlarında başarıyla görev alan Şengün, şu an NBA takımı Houston Rockets forması giymekte.

Basketbolcu Alperen Şengün kimdir, nereli ve kaç yaşında? Alperen Şengün sakatlandı mı, hangi takımda forma giyiyor? Alperen Şengün hayatı ve biyografisi

Giresun'da basketbol kariyerine adım atan Şengün, ilk profesyonel sözleşmesini Bandırma'da imzaladı. 2018-19 sezonunu Türkiye Basketbol Ligi ekibi Bandırma Kırmızı ile geçirdikten sonra 2019-20 sezonunda as takıma yükseldi. Beşiktaş ile anlaşarak 2020'de Basketbol Süper Ligi'nde boy gösteren Şengün, 2020-21 sezonunda ligin MVP'si olma başarısını elde etti ve en genç MVP unvanını kazandı. 2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan seçilen Şengün, daha sonra Houston Rockets'a takaslandı.

Şengün, NBA'deki performansı ile bir dizi rekora imza attı. NBA'de 1000 sayıya ve 200 asiste en genç ulaşan pivot unvanını elde eden Şengün, aynı zamanda bir NBA maçında en az 30 sayı, 10 ribaund, 5 asist yapan en genç basketbolcu oldu.

NBA tarihinde triple-double yapan en genç pivot olma başarısı ve Houston Rockets tarihinde bunu gerçekleştiren en genç oyuncu olma özellikleri de Şengün'ün adını tarihe yazdırdı. Şengün, 21 yaş 99 günle NBA tarihinde 500 asiste ulaşan en genç pivot unvanını kazanarak, 22 yaş 40 günle bu rekora sahip olan Nikola Jokić'in önüne geçti. Ayrıca, uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden Şengün, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri, 2022 Avrupa Şampiyonası ve 2023 Olimpiyat Ön Elemeleri'nde de milli formayı gururla taşıdı.

Alperen Şengün sakatlandı mı?

NBA’de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, Sacramento Kings maçında üzücü bir sakatlık yaşadı. Rakibine blok yaparken dengesini sağlayamayarak yere düşen milli basketbolcu, dizini tutarak acı içinde kıvranmaya başladı.

Basketbolcu Alperen Şengün kimdir, nereli ve kaç yaşında? Alperen Şengün sakatlandı mı, hangi takımda forma giyiyor? Alperen Şengün hayatı ve biyografisi

Alperen Şengün, maç sırasında tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyarak sahadan çıkmak zorunda kaldı. Başını ellerinin arasına alarak parkeden ayrıldı.

ESPN'in internet sitesinde paylaştığı haberine göre, Şengün'ün sağ dizinin ve ayak bileğinin bugün çekilecek olan MR'ı sonrasında yapılan tetkiklerle birlikte durumu netlik kazanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal