Başkent Millet Bahçesi Yoğun İlgi Gören Nostaljik Tramvaylarıyla Gündeme Geldi

Başkent Millet Bahçesi'ne gelen ziyaretçiler, kentin ilk "Nostaljik Tramvay"ı ile keyifli vakit geçiriyor.

18.01.2022-14:24 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-14:24) Başkent Millet Bahçesi Yoğun İlgi Gören Nostaljik Tramvaylarıyla Gündeme Geldi

Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören ve açık hava sineması, bisiklet park alanları, cami, sanat atölyeleri, çayhane, kır lokantası ve sağlık merkezi gibi çok sayıda tesise ev sahipliği yapan Başkent Millet Bahçesi bu kez Nostaljik Tramvaylarıyla gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim 2021 tarihinde açılışını gerçekleştirdiği Başkent Millet Bahçesi’nde seferlere başlayan nostaljik tramvay, ziyaretçilerden oldukça yoğun ilgi gördü. 

Nostaljik Tramvay, ziyaretçilerine 6 duraklama noktası ile çeşitli sosyal donatıların yer aldığı 637 bin metrekarelik alandan oluşan millet bahçesini 20 dakikalık periyotlarla gezme imkânı sağlıyor. 


YOĞUN TALEP ÜZERİNE İKİ KATINA ÇIKARILDI 

Başlangıç olarak 2,7 kilometrelik hat üzerinde bir tramvayın seferlere başladığı bahçede, gelen yoğun ilgi üzerine bu sayı ikiye çıkartıldı. 

Kırmızı dış rengi ve ahşap içi tasarımıyla, ziyaretçileri bir yandan zamanda yolculuğa çıkarırken diğer yandan yeşilin her tonunun görüldüğü peyzaj düzenlemeleriyle dikkati çeken Millet Bahçesi'ni gezme imkânı sunuyor. 

ZİYARETÇİLER HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYOR 

Başkent Millet Bahçesi'nde çiçekli bitkiler ve gül bahçelerinin yanı sıra tema bahçesi, biyolojik gölet ve su gösteri havuzu gibi alanları tramvay ile gezme fırsatı bulan ziyaretçiler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. 


Nostaljik tramvaya ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Erdoğan Gökçe, "Binen insanlar çok memnun. Ankara'da hiç tramvay olmadığı için insanlar ilk defa kentte görüyor. O yüzden çok memnunlar. Yoğunluk, hafta içi ve hafta sonuna göre değişiyor. Hafta sonu için 50 tur yapıyoruz. Ankaralılar tramvayı kentin başka yerinde göremezler. Gelip ziyaret de edebilirler. Tramvayın içinden ve dışından hatıra amaçlı fotoğraf ve video çeken çok kişi var. Çocuklar, gençler beni bazen durdurup dışarıdan hatıra fotoğrafı da çektiriyorlar." sözlerinde bulundu.

Erdoğan Gökçe, Millet Bahçesi'nin açılmasıyla tramvayın faaliyetlerine başladığını belirterek, Yoğunluk seviyesinin hava durumuna göre değiştiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal