Başkan Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı: 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Açılış Tarihi Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde hizmete açacaklarını bildirdi.

20.02.2022-11:32 - (Son Güncelleme: 20.02.2022-13:14)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde 1915 Çanakkale Köprüsü'nü ve Malkara'ya kadar uzanan 101 kilometrelik otoyolu hizmete açacaklarını bildirdi.


VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİ ÜZERİNE ÇANAKKALE ZAFERİ’MİZİN YIL DÖNÜMÜNDE, 18 MART’TA GERÇEKLEŞTİRME KARARI ALDIK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Twitter Hesabından yaptığı paylaşımda: "Planlanandan bir buçuk yıl önce tamamladığımız, bir an evvel milletimizin hizmetine sunmak için 26 Şubat’ta açmayı planladığımız 1915 Çanakkale Köprümüzün açılışını, vatandaşlarımızın talebi üzerine Çanakkale Zaferi’mizin yıl dönümünde, 18 Mart’ta gerçekleştirme kararı aldık." ifadelerine yer verdi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konu ile ilgili: “Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için... Burada 6 dakikada geçeceksiniz. Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır. Osmangazi Köprüsü 184 TL ücret alıyoruz. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız.” ifadelerinde bulunmuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal