Başkan Erdoğan'ın ziyareti öncesi Yunan Bakan'dan çarpıcı açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti öncesi devlet bakanı Akis Skecos, yapılacak olan bu görüşmenin her iki ülkeyi de birleştirme unsuru amacında olduklarını vurguladı.

01.12.2023-16:41 - (Son Güncelleme: 01.12.2023-16:41) Başkan Erdoğan'ın ziyareti öncesi Yunan Bakan'dan çarpıcı açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık’ta planladığı Yunanistan ziyareti öncesi Yunanistan’ın Devlet Bakanı Akis Skerços, konu hakkında ülke televizyonuna konuştu. Bakan Skerços, bu görüşmenin birleştirici bir unsur olduğunun altını çizdi.

“Gerginliğin gitmesini istiyoruz”

Yunanistan Devlet Bakanı Akis Skerços, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Aralık için planlanan Yunanistan ziyaretinde iki ülkeyi "birleştiren" unsurlara odaklanmak istediğini bildirdi. Ayrıca Skerços, iki ülke arasında uzlaşmazlık olan konuların herkesçe bilindiğini belirterek, "Bunlarda ısrar etmeyeceğiz. Geçmiş dört yılda yaşanan gerginliğin giderilmesi için ortak bir alan bulmaya çalışacağız." dedi.

“Birleştirici konulara odaklandık”

Yunanistan'ı asıl ilgilendiren şeyin iyi komşuluk ilişkileri kurmak, sınırlarında huzuru sağlamak, göç akınlarını engellemek olduğunu vurgulayan Skerços, "Bu önemli görüşmeyi, anlaşmazlıklara odaklanmak için değil, bizi Türkiye ile birleştiren konuları belirlemek ve bunlara odaklanmak için planladık" dedi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal