Futbol camiası dolandırıcılık olayında yeni gelişme: O isim ifadesinde Seçil Erzan hakkında öyle bir şey söyledi ki…

"Fatih Terim Fonu" ile gündeme oturan Seçil Erzan hakkında yeni bir gelişme ortaya çıktı. Çorlu Belediyesi'nde Zabıta Memuru olan Hüseyin Eligül, Erzan'a verdiği para dolayısıyla verdiği 7 sayfalık ifade ortaya çıktı. İşte detaylar...

01.12.2023-16:12 - (Son Güncelleme: 01.12.2023-17:32) Futbol camiası dolandırıcılık olayında yeni gelişme: O isim ifadesinde Seçil Erzan hakkında öyle bir şey söyledi ki…

Futbol Dünyasını derinden sarsan ve Türkiye’nin gündemine oturan “Fatih Terim Fonu” ile anılan Seçil Erzan’ın yüksek faizli fon vurgunundan gün geçtikçe yeni gelişmeler ortaya çıkıyor.

Habertürk’te yer alan habere göre; Seçil Erzan’a 500 bin Dolar para kaptırdığı iddia edilen ve İbrahim Kocabaldır’dan 180 bin dolar parayı alıp Erzan’a götürdüğü için şüpheli olan Çorlu Belediyesi’nde zabıta memuru olan Hüseyin Eligül, emniyette 18 Ekim’de 7 sayfa ifade verdi.

“Özel faizlerden bize bahsetti”

Verdiği ifadede Seçil Erzan’ı, 30 yıldır tanıdığını anlatan Hüseyin Eligül şöyle ifade verdi: “Eşim, Seçil Erzan ve annesi evde otururken, oğlum T. annesini aramış, parası olmadığından bir yere gidemediğinden bahsetmiş. Eşim de bu duruma üzüldüğünü anlatınca, Seçil Erzan 'Neden üzülüyorsun' diyerek bu özel faizlerden bahsetmiş. Ben de bunun üzerine Seçil Erzan’ı telefonla arayarak bu özel faizlerin ne şekilde olduğunu sordum. Kendisi bana Denizbank özel bankacılık bölümünde özel faizlerle işlem yapıldığını kendisinin yetkili olması sebebiyle bu özel bankacılık faaliyetlerden bizi yararlandırabileceğini söyledi.

“Bütün birikimimi verdim”

Erzan’ı kızı gibi gördüğü için güvendiğini dile getiren Zabıta Müdürü “Banka müdürü olduğu ve kendisini kızım gibi gördüğüm için kendisine güvendim. Bunun üzerine 2016 yılları başlarında kendisine ilk olarak yılların birikimi olan 50 bin dolar parayı Denizbank Florya şubesine giderek odasında elden teslim ettim. Herhangi bir hesap açmadı. Bunun sebebi faaliyetlerin özel bankacılık bölümü üzerinden yürüyeceği içinmiş. Hatırladığım kadarıyla 2016 yılında, sonra arabamı satarak yine kendisine Florya şubesine giderek 50 bin dolar para verdim. 2019’da eşime miras olarak tarlalar kalmıştı. Bunları satarak nakde çevirdik. 100 bin dolar kadar parayı yine Seçil Erzan’a, Florya şubesinde teslim ettim. Bu tarihe kadar 15 bin TL kadar 4 defadan fazla olmamak üzere parayı elden bana teslim etmişliği vardır” cümlelerine yer verdi.

“Paramızın bloke olduğunu söyledi”

Pandemi ve Ukrayna- Rusya savaşı nedeniyle Erzan’a verdiği paranın bloke olduğunu söyleyen Eligül “2021 sonu, 2022 başlarında hem pandemi hem savaş nedeniyle Seçil Erzan beni arayarak paramızın blokede olduğunu, bankanın sahiplerinin el değiştirmesi sebebiyle ödeme yapılamadığını, para çıkaramadıklarını, parayı çıkarmak için yerine para koymak gerektiğini söyledi. 1 koyarsak 4 alacağımızı söyledi. Ben de eşimden dostumdan para aldım. 100 bin dolar kadar parayı yine Florya şubesinde kendisine verdim. 2021 yılının sonunda, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir ev alacaktım. Evi temelden alacaktım. Bunun üzerine Seçil bana 2022 yılının ortalarında ev tamamlanana kadar 1 milyon 700 bin TL parayı parça parça verdi. Ben de vermiş olduğu paralarla evimi teslim aldım. Seçil Erzan’a daha ne kadar yatırım kârımın olduğunu sorduğumda bana net bir rakam veremedi. 'Daha çok var abi sen rahat ol' şeklinde konuşmalar yaptı. Ben de o an başka ihtiyacım olmadığı için sorgulamadım” dedi.

"Fatih Terim'in ismini kullandı"

Aldığı parayı borçlarını kapatmak için kullanan Hüseyin Eligül, Erzan’ın 45 gün sonucunda parayı ödeyemeyeceğini dile getirerek 50 bin dolar daha istediğini şu sözlerle itiraf etti “2023 yılı başında Seçil Erzan beni arayarak, ‘Abi paranın tamamını veremem bir kısmını istiyorsan senin evi satalım sisteme para sokarsak, soktuğun paranın 4 katını sana 45 gün içerisinde veririm. En azından seni rahatlatmış oluruz' şeklinde teklifle geldi. Ben de elden aldığım paraları sahiplerine geri ödemek ve borcumdan kurtulmak için bunu kabul ettim. Almış olduğum evi 200 bin dolara sattım ve Ali Yörük isimli şahsa 2023 yılı ocak sonu veya şubat başında Garanti bankasının Çorlu şubesinin içinde kendisine teslim ettim. 45 gün dolduğunda ödeme yapması gerekirken beni aradı. 'Abi senin parayı ödeyemiyorum. 50 bin dolar daha lazım eğer hemen verirsen içerde biriken parandan 800 bin doları 2 gün içerisinde vereceğim' dedi. Ben de etrafımdan hemen 50 bin dolar borç para topladım ve kendisine şubenin önünde arabasının içerisinde verdim. Bu zamana kadar toplamda 550 bin dolar kadar para verdim. 1 milyon 760 bin lira kadar aldım. Bana Denizbank’taki benim gibi Fatih Terim’in de hesabının olduğunu söylüyordu. Ancak herhangi bir evrak falan görmedim. Telefonu açarak bana yüksek miktarda hesaplarda paralarının olduğunu gösteriyordu. Zaten ben de bunları gördükten sonra ikna olmuştum” dedi.

Eligül para almadığını iddia etti

Gözaltına alınan Seçil Erzan’ın evinde yapılan aramada bazı not kağıtları ele geçirildi. Ele geçirilen not kağıtlarından birinde, “Hüseyin Eligül isimli şahıstan 400.000 USD tutarında para alındı. 800.000 USD tutarında para ödendiği şahsa 400.000 USD tutarından fazlasıyla para ödenmiştir ve Musa bey” yazılıyordu. Eligül, öyle bir parayı almadığını iddia etti.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal