Başkan Erdoğan'dan yeni eğitim modeli açıklaması: Yaz okullarına isteyen öğrencilerimiz yaz boyu katılabilecekler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 53.TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, eğitimde bir dahaki yıl hayata geçecek yeni uygulamayı da duyurdu.

02.06.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-16:37) Başkan Erdoğan'dan yeni eğitim modeli açıklaması: Yaz okullarına isteyen öğrencilerimiz yaz boyu katılabilecekler

2003 yılından beri ücretsiz olarak bu ders kitaplarını işte bu yüzden veriyoruz. Şu ana kadar 4 milyar kitabı ücretsiz dağıttık. Yardımcı kaynakları da dağıtmaya başladık. Önümüzdeki yıl bir yenilik daha yapıyoruz. Ders kitapları ile yardımcı kaynakları da öğrencilerimize teslim edeceğiz. Bu yeni uygulamanın öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kütüphanesiz okul bırakmayacağız dedik, bırakmayacağız. Bu yıl bilim ve sanat merkezlerinde yaz okulu uygulamasına da başlıyoruz. Yaz okullarına isteyen öğrencilerimiz yaz boyu katılabilecekler.

Büyüme ve ihracat

Türkiye bu yıl ilk çeyrete yüzde 7,3 büyüdü. İhracatımızın her ay rekor kırıyor olması işte bundan. İstihdam artıyor.

Bunların vizyonları yaptığımız icraatlara anlayamazlar diyerek sözlerine devam eden Başkan Erdoğan, 'Uzay misyonunu küçümseyenlere sadece gülüp geçiyoruz. Bunların vizyonları böyle işler eyetmez. Bunlar bırakın gökyüzüne roket göndermeyi, kağıttan uçak bile fırlatamaz. Bunlar İHA'lar ile de alay ediyorlardı. Şimdi bizim İHA'mız, SİHA'mız, Akıncı'mız var mı? Üretime yetiştiremiyorlar. Öyle bir konumdayız. Artık mühimmatlarını da yerli olarak biz yapıyoruz. Göreve geldiğimizde savunma sanayii yerliliği yüzde 20'ydi. Şimdi ise yüzde 80. Yoks birilerinin kapılarına gideceksin, bana şunu verir misin? Bush'a zamanında dedim ki, bize terörle mücadele için drone verecektiniz, vermediniz dedim.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'O zaman talimat verdi, bize bir drone verdiler. Ama onla sadece konum alabiliyorsun. Sağ olsun Bay-Kar çalışmaya başladı. Allah rahmet etsin, Özdemir Bey yetme z dedi, SİHA'yı yaptı. Ardından Akıncı yapıldı. Artık biz bize çalışıyoruz. Şimdi uzay mı kaldı diyenlere, bunlar ne uzaydan, ne haberleşmeden anlarlar. Bunların böyle bir derdi yok. Olsa zaten bugüne kadar bir şey yaparlardı. Biz uzay yarışında olacağız. En önlerde bulunacağız. Belki de göndereceğimiz evladımız bu salonda. Belki de uzay dönüşünde onu karşılamaya gideceğiz. Bunu da köhnemiş zihniyet ile değil sizin gibi TEKNOFEST kuşağı ile yapacağız.' açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal