Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e tarih dersi! 'Türkiye ile dans etmeye kalkma'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği AK Parti grup toplantısında Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı olan tutumuna vermiş olduğu sert tepki dünya gündemine bomba gibi düştü. İşte haberin detayları...

02.06.2022-14:08 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-14:08) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e tarih dersi! 'Türkiye ile dans etmeye kalkma'

Türkiye'nin uluslararası alanda yapmış olduğu hamlelerden duyduğu endişeyi her zaman ifade eden ve sık sık Batılı devletlere Türkiye'yi şikayet eden Yunanistan, geçtiğimiz günlerde bir defa daha gerilimi artıran hamlelerde bulundu. ABD'ye yapmış olduğu ziyarette Türk-Yunan ilişkilerine darbe vuracak açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu kez Avrupa Birliği'ne de şikayette bulundu. 

Miçotakis’ten ‘’Provokasyon’’ açıklaması

Söz konusu AB liderleri zirvesi kapsamında Belçika'dayı ziyaret eden Miçotakis, Türkiye'yi resmen hedef aldı. Yaptığı konuşmada "Türkiye'nin son zamanlardaki provokasyonları ve bu gelişmelerin Doğu Akdeniz'in istikrarı üzerindeki etkisi hakkında Avrupa Konseyi'ni bilgilendireceğim" diye ifadelerini kullanan Miçotakis, Ankara'nın bazı Ege adalarına yönelik yaptığı açıklamalardan 'derin kaygı duyduklarını' söyledi. 

Zirvenin sonrasında "Provokasyonlara müsamaha gösterilemez. Uluslararası barış ve istikrarın sınandığı bir zamanda bölgemizin ihtiyaç duyduğu son şey, başka bir gerilim kaynağıdır" şeklinde yapmış olduğu küstah açıklamalarıyla da Türkiye'den çığ gibi tepki topladı. 


''Tarihten hiç mi ders almıyorsun, Türkiye ile dans etme''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Meclis'te gerçekleştirdiği AK Parti grup toplantısında Yunanistan'ın küstah ve provokatif tutumuna karşı sert bir tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yunanistan yola gelmeyecek, yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk. Anlaşmayı ortadan kaldırmak suretiyle bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Tarihten hiç mi ders almıyorsun, Türkiye ile dans etme." diye ifade etti. 

Miçotakis'e karşı "Benim için artık öyle biri yok" sözleriyle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepkisi, Yunan basınında gündeme bomba gibi düştü. 

Konuya yönelik Yunan Kathimerini gazetesi, "Erdoğan'dan yeni meydan okumalar: Türkiye ile dans etmeye çalışmayın, ikili görüşmeler sona erdi" başlıklı olan haberinde, Erdoğan'ın sert açıklamalarını manşete aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yunanistan'da Amerikan üslerinin kurulmasına izin verdi mi? Verdi. Onurlu bir dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen, kendine gel. Sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya." İfadelerini içerisinde bulunduran gazete, "Erdoğan Türkiye ve Yunanistan arasında artık ikili ilişkiler olmayacağını söylüyor" vurguladı. 

Bir başka Yunan gazetesi Protothema ise konuya ilişkin,"Erdoğan'ın yeni meydan okuması: Yunanistan uçakla gösteri yapıyor" başlıklı olan haberinde Erdoğan'ın Atina ile ikili ilişkiler hakkındaki ifadelerinin dışında Ayasofya Camii'ne dair açıklamasına da yer verdi. 


Ayasofya mesajı manşette yer aldı 

Ayasofya'nın 84 yılın ardından eski kimliğine kavuşturulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Fethin kalbinde açılan bir yarayı kapattık." dediğine değinildi. 

To Vima da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını benzer bir şekilde manşetten aktardı. "Erdoğan'dan Ayasofya için yeni meydan okuma: Bir yarayı kapattık" başlığını paylaşan To Vima, Erdoğan'ın açıklamalarına da geniş bir şekilde yer verdi. 

Ta Nea da açıklamaları provokatif başlıkla okuyucularıyla paylaştı. Ta Nea Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını "Yeni meydan okuma - Erdoğan 'kışkırtıcı' hitabetine devam ediyor, bu kez ilgi odağı Ayasofya" başlığıyla basına servis etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal