Başkan Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna Krizi Hakkında İlk Açıklama: Kabul Edilemez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna gerginliği ile ilgili ilk mesaj geldi. Erdoğan, 'Karadeniz ülkesi olmamız nedeniyle birçok tedbir paketinin oluşturulması şart. Biz de bu tedbirlerimizi zaten alıyoruz, aldık' dedi.

22.02.2022-13:42 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-14:11)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna arasında  yaşanan gerginlik ile ilgili ilk açıklamalar geldi.

Başkan Erdoğan, 'Karadeniz ülkesi olmamız nedeniyle birçok tedbir paketinin oluşturulması şart. Biz de bu tedbirlerimizi zaten alıyoruz, aldık' dedi.

Erdoğan, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk'ı tanıması ile ilgili 'Kararı kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Tarafları sağduyu ve uluslararası hukuka riayete çağırıyoruz' açıklamasında bulundu.

Zelensky'nin BMGK-Türkiye-Almanya ortak zirve önerisi ile ilgili de konuşan Erdoğan, 'Gerek BM Güvenlik Konseyi üyeleri gerekse diğer ülkeler kabul ederse bu buluşmada yerimizi alırız' açıklamalarında bulundu.

TARAFLARA SAĞDUYU ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını hatırlatarak, 'Son yaşanılan hareketlenmeler üzerine Dışişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamada Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararının Minsk Anlaşmaları’na aykırı olduğu belirtildi. Bu kararın Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği vurgulandı. Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz' açıklamalarında bulundu.


İTTİFAK AÇIKLAMASI

Seçim ittifakı ile ilgili de açıklamada bulunan Erdoğan, 'Millet İttifakı’nın içerisinden herhangi birisini aramıza katamayız. Çünkü orası bir zillet ittifakıdır. Bundan alıp da Cumhur İttifakı’mızı lekeleyemeyiz' açıklamasında bulundu. 

HERZOG'UN ZİYARETİ

İsrail ile ikili ilişkilere de değinen Erdoğan, 'Sayın Herzog’un ziyaretini gerçekten önemsiyoruz. Bu ziyaretle Türkiye-İsrail ilişkilerinde atılan adım, bundan sonra diğer boyutlarda da görülebilir' açıklamasında bulundu.

SUUDİ ARABİSTAN İLE İLİŞKİLER

Suudi Arabistan ile Türkiye'nin ikili ilişkilerine ilişkin de konuşan Erdoğan, 'Suudi Arabistan’la da ilişkilerimizin geliştirilmesini istiyoruz. Önümüzdeki dönemde olumlu diyalog ve ilişkilerimizi somut adımlarla ilerletme arzusundayız' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal