Aksaray’da Öğrencisini Döven Öğretmenle İlgili Yeni Gelişme!

Okulda öğrencisini tokatlayıp boğazını sıkması üzerine meslekten atılan Ali Rıza Y.'ye iyi hal indirimiyle 10 ay hapis verilip hükmün geri bırakılmasına Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

22.02.2022-13:32 - (Son Güncelleme: 22.02.2022-13:38)

Aksaray’da Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y.,’nin öğrencisini tokatlayıp boğazını sıktığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Mağdur çocuğun yardımına sınıf içinde gürültüleri duyarak çıkan öğretmen Gülcan Ünlü yetişmişti. 

GÖREVDEN ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dayakçı öğretmenin görevine son verilmişti. Bunun ardından Ali Rıza Y., İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başlamıştı. 


Dayakçı öğretmen Ali Rıza Y. hakkında 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. 

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Hakkında açılan dava sonrasında Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ali Rıza Y., 15 Şubat tarihindeki duruşmasında ilk önce 'basit yaralama' suçunda 8 ay hapis cezası verildi. Daha sonra mahkeme heyeti, işlenen suçun 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle' ceza 12 aya çıkardı. 

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı ile T.K.'nin aile avukatı Ali Oğuz Şahin, okulda öğrencisini döven öğretmene verilen cezanın altı sınırdan uygulanmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına üst mahkemeye itirazda bulundu. 

ÖĞRETMENLİKTEN ALINIP MEMUR OLMASI ÖDÜL GİBİ

Baba Duran K., ’Dava sonucu çıkan karar bizi çok üzdü. Öğretmenlikten alınıp Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olması adeta ona ödül gibi geldi. Avukatımız bir üst mahkemeye itiraz etti. Onun sonucunu bekliyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal