Başkan Erdoğan Veliaht Prens Selman'ı bugün Ankara'da kabul edecek!

Ankara bugün Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ı ağırlayacak. Veliaht Prens, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de kabul edilecek. Erdoğan, Muhammed Bin Selman ile iki ülke ilişkilerini değerlendirecek.

22.06.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-09:36) Başkan Erdoğan Veliaht Prens Selman'ı bugün Ankara'da kabul edecek!

Ortalama 2 aylık bir süreden sonra Riyad yönetiminden iade-i ziyaret gerçekleşecek. Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile Beştepe'de kabul edecek.

Suudi prens kalabalık bir heyetle bugün Ankara'ya gelecek. Erdoğan ve Selman, önce Beştepe'de baş başa bir görüşme düzenleyecek.

Görüşmelerde ağırlıklı gündem ekonomi olacak

Daha sonra ilgili bakan ve yetkililerin katılımlarıyla birlikte heyetler arası toplantı düzenlenecek. Çeşitli alanlardaki iş birliği konuları ele alınacak. Yapılacak olan kritik görüşmelerde iki ülke ilişkileri tüm detaylarıyla birlikte tek tek değerlendirilecek. Görüşmelerde ağırlıklı gündem ekonomi olacak.

Ticaretten turizme sağlıktan savunma sanayiine kadar farklı alanlarda iş birliğinin artırılması için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Bu bağlamda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması merakla bekleniyor.

Başkan Erdoğan-Prens Selman görüşmesinde bölgesel ve uluslararası gelişmeler de ele alınacak.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal