Başkan Erdoğan müjdeleri sıraladı: Emekliye zam için tarih verildi!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin emekli maaşlarına ilişkin yeni bir düzenleme sinyali verdi. Son dakika haberi olarak duyurulan bu gelişme, emeklilerin uzun süredir beklediği bir konuydu. Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, emekli maaşlarıyla ilgili olarak önemli bir adım atılacağına işaret edildi. Başkan Erdoğan, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarının yeniden masaya yatırılacağını ve bu konuda çalışmaların başlayacağını belirtti.

28.03.2024-14:01 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-16:10)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin emekli maaşlarına ilişkin yeni bir düzenleme sinyali verdi. Bu son dakika haberi, emeklilerin uzun zamandır beklediği bir gelişme olarak karşımıza çıktı. Erdoğan'ın açıklamasında, emekli maaşlarının yeniden masaya yatırılacağı ve bu konuda çalışmaların başlayacağı belirtildi. 2024 yılına giren Türkiye, emekliler için önemli adımlar attı. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla yüzde 37,57'den yüzde 49,25'e çıkarıldı. Böylece emeklilerin maaşlarına önemli bir artış sağlandı ve maaş farkları tüm emekliler tarafından alındı.

Ayrıca, Hazine desteğiyle uygulanan taban maaşlar da artırıldı. En düşük Emekli Maaşı 7500 TL'den 10000 TL'ye çıkarılarak emeklilerin ekonomik durumlarına katkı sağlandı.

2000 TL olan bayram ikramiyesi de 3 bin TL'ye yükseltildi. Bu düzenlemeyle tüm emekliler, 2024 yılında 6 bin TL ikramiye ödemesi alacak. Ayrıca, dul ve yetimler de bu düzenlemelerden faydalandı.

Kamu bankalarında promosyon alt sınırı yüzde 166'nın üzerinde artışla 3000 TL'den 8000 TL'ye, üst sınırı ise 5000 TL'den 12000 TL'ye yükseltildi. Bu da emeklilerin bankalardan aldıkları promosyon miktarlarında önemli bir artış sağladı.

Tüm bu adımlar, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi ve ekonomik olarak daha güvende hissetmelerini sağlamayı amaçlıyor. Başkan Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen bu düzenlemeler, emekliler arasında büyük memnuniyetle karşılandı ve gelecek beklentilerini olumlu yönde etkiledi.


Başkan Erdoğan, 16 milyon emeklinin beklediği müjdeyi verdi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da gerçekleştirilen mitingde, 16 milyon emekliyi ilgilendiren müjdeyi verdi. Emekli Maaşı zammı hakkında bilgi veren Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesim emeklilerimiz ve çalışanlarımız. 16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin lira ödeme yaptık. Şimdi de promosyonları 8-12 bin TL aralığına yükselttik. Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği gideceğiz. Ev hanımlarımızın prim teşvikleri ile ilgili düzenlemeyi hayata geçirdik. Ekonomi politikamızı kararlılıkla uygulayıp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyon inişe geçecek. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Biz milletimize asla yalan söylemedik. Dün söylediğimiz sözleri bugün hatırlamıyoruz diyerek kulak arkası yapmadık. Tespit ettiğimiz sıkıntıları en kısa sürede karşılayacak adımları attık. Emeklilikteki yaş uygulaması gibi içimize sinmeyen hususları milletimizden gelen talepleri hayata geçirmekten kaçınmadık. Sosyal güvenlik sistemimize yol açtığı hasarın tamiri epeyce vakit alacak. Asgari ücrette ara artış talebi ile karşılaşıyoruz. Mali yükün hesabını milletimiz ile paylaşmıştık. Takdir edersiniz ki devlet yönetiminde böyle bir durum olamaz.

Yaşandığı sıkıntılarından dolayı sitemini dile getiren vatandaşımız sonuna kadar haklıdır. Sizin karşınıza gelip atıp tutanlar mevcuda bile sahip çıkamayacakları için derdinize derman olamayacaktır.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal