Başkan Erdoğan Kahramanmaraş’ta 17 bin konutun temelini attı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak ve 11 ilde ilk etapta toplam 17 bin 902 konutun temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş'a gitti. Erdoğan, Kahramanmaraş’ta ilk iftarını depremzedelerle açacak.

23.03.2023-17:21 - (Son Güncelleme: 23.03.2023-17:52) Başkan Erdoğan Kahramanmaraş’ta 17 bin konutun temelini attı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'a gitti. Başkan Erdoğan kentte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Ramazan ayının hürmetine, Mevlada'dan ülkemizi ve tüm islam alemini feraha ulaştırmasını niyaz ediyorum diyerek konuşmaya başlayan Başkan Erdoğan, “İnşallah Ramazan'a ulaştığımız gibi Kadir Gecesi ve bayrama da hep birlikte erişiriz.

Hep birlikte üstesinden geleceğiz 

2 Büyük depremin yanı sıra sayıları 20 bine yaklaşan artçılar bile karşılaştığımız afetin büyüklüğünü göstermektedir. Daha doğmamış anne karnını bebeklerden, büyüklerimize, on binlerce vatandaşımızı kaybettik.” dedi.

Başkan Erdoğan, “Çanakkale ve Milli Mücadelede kazandığımız zaferi, arkası karanlık tüm terör örgütlerinin başını ezerek sürdürdük. Şartların zorluğuna aldırmadan daima vatanımıza sahip çıktık. Bugün de depremde kaybettiğimiz canların ardından gözyaşlarını, geleceğe sahip çıkmanın ahdine dönüştürüyoruz. Adım adım Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Deprem felaketi karşısında da aynısını yapacağız. Onlara layık olmak için daha çok çalışacak ve 14 Mayıs'a da böyle hazırlanacağız. Dünyanın krizden krize sürüklendiği, temellerinden çatırdığı bir dönemde ancak bu şekilde ayakta kalabiliriz. Deprem canımızı yakmış olabilir, ama bu felaket Türkiye Yüzyılını gerçekleştirme kararlılığımızı elimizden alamayacaktır. Siz birilerinin buralara gelip ruhunuzu bunaltmasına kesinlikle aldırmayın. Nice badireleri atlatan bu millet deprem yaralarını sarmaya da muktedirdir. Depremin 45. günüde arama kurtarma çalışmalarını tamamlamış, geçici barınma merkezlerin çoğunu kurmuş, kalıcı barınma alanların temelini atmıştır. Dünya üzerinde böyle bir ülke yoktur. 1 yıl içerisinde yıkılan şehirlerini yeniden ayağa kaldıracak bir ülke de bulamazsınız. Mayıs ayına kadar 100 bin konteynere ulaşmış olacağız.” İfadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan Kahramanmaraş’ta

Afşin'e yeni bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz diyen Erdoğan, “Çiftçinin zararını karşılamak üzere her türlü adımı atıyoruz. Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi toplamda 650 bin konut yapacağız. Erdoğan, ramazan ayı boyunca deprem bölgesindeki vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

46 bin 500 konutun yapım süreci başlıyor

Depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 500 konutun yapım süreci başlıyor. İlk etapta toplam 17 bin 902 konutun temelleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenleri bir yılda sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk temellerin atılacağını belirtti.

"Söz, yeniden yükselecek Anadolu. Söz, yeniden baharlar gelecek topraklarına. Söz, yine huzur, mutluluk dolacak yuvalarına." diyen Kurum, depremlerden 46 gün sonra 46 bin 500 konutun yapım sürecini başlattıklarını belirtti.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal