Başkan Erdoğan Bildiri Sonrası Talimat Verdi! Külliye'de Kritik Toplantı Yapılacak

Bildiri Sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat geldi. AK Parti'nin perşembe günü yapacağı MYK toplantısı, emekli amirallerin bildirisi üzerine bugün gerçekleştirilecek. Erdoğan, saat 18.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak kritik toplantıya başkanlık edecek.

05.04.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 05.04.2021-10:21) Başkan Erdoğan Bildiri Sonrası Talimat Verdi! Külliye'de Kritik Toplantı Yapılacak

İletişim Başkanlığı tarafından gelen açıklamada, bugün saat 15.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir değerlendirme toplantısı yapılacağı belirtilmişti. 

EMEKLİ AMİRALLERİN ALÇAK BİLDİRİSİ SONRASI PLANLARDA DEĞİŞİKLİK OLDU 

Diğer yandan, 104 emekli amiral tarafından imzalanan ve büyük tepki toplayan bildiriyle ilgili AK Parti'de ani bir değişim yaşandı. AK Parti'nin perşembe günü yapılması düşünülen MYK toplantısı, emekli amirallerin bildirisi üzerine bugün gerçekleştirilecek. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, katıldığı televizyon programında, 

‘Biz AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantımızı perşembe günü planlamıştık. Ancak bu son gelişmeler dolayısıyla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde AK Parti MYK, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bu bildiriyi çok daha geniş bir şekilde değerlendireceğiz, ele alacağız. Bu konuda takındığımız tavrı daha da güçlendirmek için gerekli adımları atacağız’ dedi. 

Daha önce 8 Nisan Perşembe günü yapılacağı söylenen toplantı 104 emekli amiralin bildirisi sebebiyle erkene alındı. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in bildiriye karşı partinin tepkisini kamuoyu ile yayınlaması düşünülüyor. 

BAŞKA GÜNDEM MADDELERİ DE VAR 

Gerçekleşecek olan toplantının diğer gündem maddelerinden biri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında çalışılan seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7 veya 5'e düşürülmesi, seçim bölgelerinin artırılması, daraltılmış seçim bölgesi gibi başlıkların yer aldığı Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nda değişiklik öngören düzenleme olacak. 

HAYVAN HAKLARI İLE İLGİLİ YASA TASLAĞI OLACAK 

Toplantının bir diğer mühim başlığı ise artık çalışmalarda sona gelinen ve ilerideki günlerde Meclis'e sunulması beklenen Hayvan Hakları ile ilgili yasa taslağı olacak. Toplantıda Meclis'te ilerideki dönem ele alınacak yasal düzenlemeler de konuşulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal