İtalyan Profesör: Afrika Devletleri Wing Loong'a Karşı Türk SİHA'larını Tercih Edebilirler

Türkiye'nin Afrika'da giderek artan etkisini değerlendiren İtalyan uzmanlar, Afrika devletlerinin Çin Wing Loong karşısında Bayraktar TB2'leri kullanabileceğini belirtti.

05.04.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 05.04.2021-11:34) İtalyan Profesör: Afrika Devletleri Wing Loong'a Karşı Türk SİHA'larını Tercih Edebilirler

İtalyan profesör Federico Donelli, Türkiye'nin Afrika'da giderek artan tesirini konu alan "Afrika'da Türkiye" başlıklı bir analiz raporu hazırladı. 

Kıtada her geçen gün artan Türk varlığının sebeplerinin ardında, insani müdahale ile güvenlik meselelerinin olduğunu ifade eden Donelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'nın isteklerine destek olabilecek küresel düzeyde bir lider olduğunu belirtti.

''TÜRKİYE AFRİKA'DA GÜÇLÜ BİR ETKİYE SAHİP''

Başkan Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözüne dikkat çeken Donelli, "Türkiye, daha fazla kapsayıcılığa dayanan küresel reform projesiyle Afrika'da güçlü bir etkiye sahip" dedi.

Afrika ile Akdeniz'de  İtalya ve Türkiye'nin hem siyasi hem de ticari tarafının uyuştuğunu belirten Donelli, kıtadaki Türk yatırımcıların lojistik ile mali meselelerde devlet desteğine sahip olduğunu ve bu durumun beğeni ile bakılması gerekli bir mesele olduğunu ifade etti.

ABD, AB ve NATO'nun Türkiye'siz olamayacağının altını çizen Donelli, ABD'nin Afganistan'dan Levant üzerinden Sahel'e kadar giden makro alanda Türkiye'nin Rusya ile Çin karşısında denge sağlayıcı bir gücü olduğunun farkında olduğunu kaleme aldı. Türk SİHA'larının uluslararası arenada gösterdiği başarısını da atlamayan İtalyan profesör Afrika devletlerinin Çin Wing Loong karşısında Bayraktar TB2'leri seçebileceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal