Başkan Erdoğan: Bağımlılıkla Terör Birbirine Benzer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bağımlılıkla terör birbirine benzer. Bunlarla etkili mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak, yanında bataklığı kurutmaktır." açıklamasında bulundu.

26.11.2018-13:16 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-13:16) Başkan Erdoğan: Bağımlılıkla Terör Birbirine Benzer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bağımlılıkla terör birbirine benzer. Bunlarla etkili mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak, yanında bataklığı kurutmaktır." açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda seslendi. Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada bugün gerçekleşen helikopter kazasına da değinerek, "Samandıra'da elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize Rabb'imden acil şifalar diliyorum." dedi. Bağımlılıkla terörün birbirlerine benzediğini ifade eden Başkan Erdoğan, "Bunlarla etkin mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak, yanında bataklığı kurutmaktır." sözlerini iletti.

Başkan Erdoğan, "Artık sadece alkol veyahut tütün bağımlılığı değil, elektronik bağımlılık çok daha büyük tehditleri oluşturuyor." diyerek devam etti: "Türkiye'nin son yıllarda terörle mücadelede katettiği yolun en önemli sonuçlarından biri de ister transit olsun ister tüketime yönelik olsun uyuşturucu ticaretinin tüm çeşitlerine büyük darbeler vurmasıdır."

"Dünya sessiz, Paris'i hiç görmüyor"

Başkan Erdoğan, "Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim'i gösterdi değil mi? Şu anda Paris'te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris'i görmüyor. Niye görmüyorlar? Onların lekelenmesini istemiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de dünya bunu takip ediyor." diyerek uluslararası medyayı eleştirdi. "Geçmişte veya bugün çok farklı inançlardan insanların yaşadığı coğrafyalarda terör görülmüş bir sorundur. Buna rağmen sadece Müslümanların böyle bir ithama, iftiraya maruz bırakılması küresel düzeyde terörle mücadelenin önündeki en büyük engeldir." diyen Başkan Erdoğan, "Tüm dünyayı terörizm karşısında ilkeli ve sonuç almaya yönelik bir tutum etrafında buluşmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal