Sürücüler Dikkat: Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor Cezası 846 TL

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren kış lastiği uygulaması için geri sayım başladı. 1 Aralık’ta başlanacak kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere ise 846 TL cezai işlem uygulanacak.

26.11.2018-12:56 - (Son Güncelleme: 21.11.2021-14:00) Sürücüler Dikkat: Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor Cezası 846 TL

Birçok sürücü kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Nisan ayında sona eren kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2021 tarihinde tekrardan uygulanmaya başlanacak. Bu kapsamda kış lastiği bulunmayan araçlara 846 TL cezai işlem uygulanacak. 

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

Kış aylarının gelmesiyle beraber, kış lastiği uygulamasına da geçilmeye başlandı. 1 Aralık 2021 tarihinde uygulanacak olan kış lastiği hakkında açıklamalarda bulunan MASFED Genel Başkanı Aydın, araç sahipleri için uyarılarda bulundu. 

Lastik alınırken muhakkak tarihine bakılması gerektiğinin altını çizen MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Sürücüler hem kendi hem de diğer sürücü ve yolcuların güvenliği için bu kurala uyarak, bir an önce lastik değişimini yapmalılar. Lastik alınırken mutlaka tarihine bakmak gerekiyor. Çünkü lastik kullanılmamış olsa bile belli bir raf ömrü vardır. Bekletilmiş lastikler özelliğini kaybeder ve balans tutmaz" dedi.

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?

KIŞ LASTİĞİ GÜVENLİK İÇİN GEREKLİ BİR UYGULAMA 

Güvenli bir sürüş için kış aylarında uygulanması zorunlu olan kış lastiği uygulamasının, hem sürücüler hem de yayalar için oldukça önemli. 

DENETİMLERİ EGM'NİN YANI SIRA JANDARMA DA YAPIYOR

1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği araç denetimini, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal