Başkan Erdoğan 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde konuştu: Çanakkale ruhuna yeniden ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünde anma törenine katıldı. Burada gündeme dair önemli açıklamalarda yapan Başkan Erdoğan, "Deprem ve sel ile sarsıldığımız sarsıldığımız bu günlerde yeniden Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

18.03.2023-14:29 - (Son Güncelleme: 18.03.2023-17:37) Başkan Erdoğan 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde konuştu: Çanakkale ruhuna yeniden ihtiyacımız var

Başkan Erdoğan, Şehitler Abidesi'ni ziyaret ettikten sonra anma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Çanakkale ruhuna yeniden ihtiyacımız var

Yüreklerimizin yandığı bu sancılı dönemde Çanakkale ruhuna yeniden ihtiyacımız var diyen Başkan Erdoğan, “Rabbim şehitlerimizin ruhlarına şad, mekanlarını cennet eylesin. Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle doolu bir milletin üzerine serilen ölü toprağınıı attığı bir dönüm noktasıdır. Dönemin en modern ordularını dize getiren milletimiz, direniş ruhunu kuşanmıştır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'nın provasıdır. 108 yıl önce burada yazılan destanı gururla hatırlıyoruz

Bu seferberlik ruhunun zedelenmesine izin vermeden, gece gündüz çalışarak şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Çanakkale birbirine kenetlenmiş bir milletin aşamayacağı hiçbir badire olmadığını göstermiştir. Yeter ki fitne ve fesat peşinde olanlara kulak asmayalım. Yeter ki kardeşliğimize halel getirmeyelim. Rabbim ülkemizi her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin diyorum.” İfadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferimizin 108. yıl dönümünü tekrar tebrik ediyorum.

Çanakkale ruhuna yeniden ihtiyacımız var

Başkan Erdoğan'dan zafer mesajı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Erdoğan, paylaştığı Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlığından katiyen vazgeçilmeyeceğini dünyaya bir kez daha gösterdiklerini, büyük ve tarihi bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti.

"Mücadelemizi sürdürüyoruz"

"Bugün biz de ülkemiz ve milletimiz için Çanakkale Zaferinde ortaya koyduğumuz ruh ve iradeyle çalışıyor, her türlü zorluğu birlik ve beraberlikle aşabileceğimize olan inançla mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan "Büyük bir kahramanlıkla, cesaretle yazılan şanlı tarihimize sahip çıkacak, Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bize bu vatanı emanet eden şehitlerimize, gazilerimize şükran borcumuzu ödemek, vatanımızı ve bayrağımızı her koşulda müdafaa etmek için dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal