Basın Toplantısında Miçotokis'i Soruları İle Köşeye Sıkıştıran Hollandalı Gazeteci Yunanistan'ı Terk Etmek Zorunda Kaldı

Hollandalı gazeteci, geçen hafta düzenlenen basın toplantısının ardından aldığı tehditler üzerine uzun zamandır yaşadığı Yunanistan'ı terk etmek zorunda kaldı.

18.11.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 18.11.2021-18:17) Basın Toplantısında Miçotokis'i Soruları İle Köşeye Sıkıştıran Hollandalı Gazeteci Yunanistan'ı Terk Etmek Zorunda Kaldı

Geçtiğimiz hafta Yunanistan’ı ziyaret eden Hollanda Başbakanı Mark Ruttle’den sonra ortak basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Miçotokis, Hollandalı bir gazetecinin soruları ile köşeye sıkışmıştı. Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, basın toplnatısı sonrası tehdit aldığını açıklamıştı. Beugeli, Yunan makamları tarafından korunmadığını söyleyerek Yunanistan’ı terk etti. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Tüm bunlar bir AB ülkesinde oldu. AB kurumları sığınmacılara dönük zulme de gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kalıyor.’ dedi. Atina'yı ziyaret eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel ile gergin bir diyalog yaşamıştı.

HOLLANDALI GAZETECİ YUNANİSTAN'DAN AYRILDI

Geçen hafta Yunanistan Başbakanı Miçotokis’in düzenlediği basın toplantısı sonrası Hollandalı gazeteci Beugel, kendisine tehditlerin geldiğini dile getirmişti. Hollandalı gazeteci, basın toplantısının ardından aldığı tehditler üzerine uzun zamandır yaşadığı Yunanistan'ı terk etti. Beugel, aldığı tehditler karşısında Yunan makamları tarafından korunmadığını söyledi. Hollandalı gazeteci, Miçoktakis'le diyaloğu sonrası Yunanistan'da yaşadığı zorluğu ve aldığı tehditleri şöyle anlattı: O akşam marketten bir şeyler almaya gittim. Sokakta yürürken bir adam kafama taş attı. Bana ‘Türk fahişe’ ve ‘Türk casusu’ dedi ve Erdoğan'a gitmem gerektiğini söyledi, korkutucuydu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ilgili diyalogda kendisine yöneltilen soruya, 'Bu ofiste beni ve Yunan halkını, maddi gerçeklerle desteklenmeyen ifadelerle ve suçlamalarla aşağılamanızı kabul edemem’ cevabını vermişti.

AK PARTİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yunanistan Başbakanı Miçotokis’in düzenlediği basın toplantısı sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili AK Parti’den sert açıklama geldi. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Yunanistan Başbakanı Miçotakis sığınmacılar konusunda defalarca doğru olmayan şeyler söyledi ve defalarca Türkiye'ye iftira attı. Yunan güçlerinin sığınmacılara zalimce davrandığı defalarca belgelendi. Bu zulüm her gün oluyor. Dünya ve Avrupa susuyor. Yunan güçlerinin sığınmacılara zulmü vahim boyutlara ulaştı. Cumhurbaşkanımız bu zulme karşı çıkarak, Yunanistan'ın yalanlarını her defasında çürüttü. Yunanistan sığınmacıların botlarını şişleyerek ölüme sürüklüyor ve insanlık suçu işliyor. Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e basın toplantısında, 'Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?' diye sordu. Gazeteci bu olaydan sonra defalarca tehdit aldı. Yunanistan'ı terk etmek zorunda kaldı. Tüm bunlar bir AB ülkesinde oldu. AB kurumları sığınmacılara dönük zulme de, gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kalıyor" ifadelerini kullandı.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal