Başbağlar'ı Unutma! Teröristler 33 Masum İnsanı Katletti

Tarihin kara lekelerinden biri olan 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan'da meydana gelen katliamda binlerce masum sivil eli kanlı teröristler tarafından öldürülmüştü.

05.07.2021-14:25 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-14:25) Başbağlar'ı Unutma! Teröristler 33 Masum İnsanı Katletti

Erzincan'ın merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 tarihinin akşamı gelen eli kanlı PKK'lı teröristler, kadınları dere kenarında toplamasının ardından evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak bütün evleri ateşe verdi.

1993 tarihinde yapılan zulme karşı çıkan 5 vatandaşı da evlerde ateşe vererek öldüren eli kanlı teröristler, akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği de köy meydanında toparlamıştı.

MASUMLARI KATLETTİLER

Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra masum vatandaşları da kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede, yüzlerce boş kovan bulunmuştu. Tarihin kara lekelerinden biridir bu...

28 YILLIK ACI HAFIZALARDAN SİLİNEMİYOR

Katliamın acısının ilk günmüş  gibi taze olduğu köyde yaşamakta olan halk, 28 sene önce yaşadıklarını ve acılarını hafızalarından silemiyor. Köyde, şehit edilenler her sene olayın meydana geldiği 5 Temmuz tarihinde törenle anıyor. Özellikle yaz aylarında köylerine gelen vatandaşlar, şehitlikte dua ediyor.

YÜZLERCE MERMİYLE CAN VERDİLER

1993 tarihinde kara leke olan Katliamdan yaralı kurtulan Başbağlar köyünün muhtarı Ali Akarpınar, köyün bir gecede küle döndüğünü ifade etti.. Akşam namazı sırasında yaklaşık 80 ila 100 kişilik eli kanlı terörist grubunun köye geldiğini belirten Muhtar Ali Akarpınar, şu şekilde konuştu:

''Başbağlar köyü her zamanki gibi kendi halinde işinde gücündeydi. Terör grubu bizleri camiden alıp toplantı yapacaklarını söylediler. Bizi şu anda bulunduğumuz o mera alanına getirdiler. Diğer bir grup da tabii bizim haberimiz yok, evleri yakıp talan ediyorlar. Kadınları toplayıp ziynet eşyalarına varıncaya kadar almışlar. Takriben yarım saat süreyle örgüt propagandalarını yapmışlardı. Daha sonra üzerimize kurşun yağdırdılar. Bu gördüğünüz alanda 27 köylüm, yüzlerce mermiyle can verdi. 33 kişiden birini, köyün ortasında vurdular, 5 kişi de evlerinde diri diri yakılarak can verdi.''

MUHTAR: KÖYÜ DOZERLERLE DÜMDÜZ ETMİŞLER

Katliama birebir şahit olan Muhtar Ali Akarpınar, katliamdan yaralı kurtulduğunu ifade ederek hastanedeki tedavisi sonrası 2 ay sonra köyüne geri döndüğünü belirtti. Taburcu olup köye geldiğini anlatan Muhtar Ali Akarpınar, ''İki ay tedavi gördüğüm hastaneden çıktıktan sonra 5 Eylül 1993'te köye geldim ve hala yangın sönmemişti. Köy dozerlerle dümdüz edilmişti. Evimizin içinde kalan eşyamızı da hiçbir şey de alamadık.'' dedi.

HER SENE ACI ÇEKİYORUZ

5 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen katliamda babasını, ağabeyini ve birçok yakınını kaybeden köylülerden Muhtar Ali Akpınar ise gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, acının halen içlerinde taze olduğunu ifade etti.. Olaya karışanların cezasını çekmesini istediklerini ifade eden Muhtar Ali Akpınar, ''28 sene önce şehitlerimiz ahirete gittiler, bizler yaşıyoruz ama hep acı içinde yaşıyoruz. Onları hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hep acı çekiyoruz, her sene... Hiç unutmuyoruz.'' diye konuştu gözyaşları ile...

Köylülerden Şerif Gül de Başbağlar Katliamı'nın planlı yapıldığını ifade ederek, kendilerine bu acıyı yaşatanların bulunup cezalandırılmasını istedi. Acılarının yüreklerde hala taze olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal