Başak Cengiz cinayetiyle ilgili yeni gelişme: Katil hakim karşısına çıkacak!

Katil Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile vahşice katlettiği Başak Cengiz'in ölüme ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilmişti. Türkiye'yi yasa boğan olayda, Adli Tıp katilin ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl sağlığı veya akıl zayıflığı tespit edilmediğini raporlamıştı. Cani Göktuğ Boz yarın hakim karşısında hesap verecek.

24.03.2022-15:24 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-15:43) Başak Cengiz cinayetiyle ilgili yeni gelişme: Katil hakim karşısına çıkacak!

9 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen bu vahşi olay ülke gündemine oturmuştu. İstanbul Ataşehir'de  bir sitenin önünde yürüyen 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, bu sitede oturan Can Göktuğ Boz'un samuray kılıçlı saldırısına uğramıştı.

Aynı sitede oturduğu öğrenilen Cengiz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken samuray kılıçlı cani ise tutuklanmıştı.


6 yıla kadar hapis cezası istenmişti

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuya ilişkin yürütmüş olduğu soruşturmasında şüpheli Can Göktuğ Boz hakkında 'Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk celsesi geçen ay yapılmıştı. Duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz kaldığı cezaevinden alınarak, müştekiler Başak Cengiz'in ailesi ve taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır halde durmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal