Başak Burcunun Zıt Burcu

Başak burcu 22 Ağustos ile 23 Eylül arasındaki zaman dilimini kapsayan burçtur. Başak burcunun genel özellikleri ise, başak burcu toprak grubundandır ve dişil bir burçtur. Genel olarak başak burcu değişken bir yapıya sahiptir.

28.07.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-09:32) Başak Burcunun Zıt Burcu

Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür, sevdiği renkler ise açık sarı, açık mavi ve turkuaz renkleridir. Başak burcunun uğurlu taşları mavi safir taşı, mavi Necef taşı, mavi kristal ve zebercet taşlarıdır. Başak burcunun şanslı sayısı 5’tir. Şanslı günü Çarşamba olan başak burcunun zıt burcu ise balık burcudur. Başak burcunun en sevdiği ya da sevebileceği şehirler, Paris, Boston ve Kudüs’tür. Simgeleyen metali civadır. En sevdiği çiçekler ise açelya, sarı menekşe, lavanta ve zambaktır. En sevdiği ağaçlar ise fındık, kayın ağacı ve meşe ağaçlarıdır.

Başak burcunun zıt burcu hakkındaki bilgilerden önce kişisel özelliklerini incelemek gerekirse, yönetici gezegeni Merkür olduğu için başaklar hep bilginin peşindedirler. Her durumda zekâlarını onlara yardımcı olacak bir hizmetçi olarak görürler. Bu sebeple başak burcunu anlatacak tek kelime “incelerim”dir. Başak burcundakiler genellikler oldukça pratiktirler ve çalışmayı çok severler. Bu yüzden hayatları boyunca en çok işlerini önemserler. Onlar için çalışkan olmak çok önemli olduğu için tembel insanlara tahammülleri yoktur. Bu yüzden yardım etmeyi çok seven bir burç olmasına rağmen tembel olduğuna inandığı kimselere yardım etmez ve mesafeli, soğuk bir tavır takınabilir. Ancak yardıma ihtiyacı olduğuna inandığı kişilere de seve seve yardım ederler.

Sürekli çalışırlar ve dinlenme zamanlarında bile bir uğraş içerisindedirler. Aşırı derecede ayrıntıcıdırlar, düzen konusunda ve temizlik konusunda aşırı titizdirler. En ufak dağınıklığa ya da pisliğe tahammülleri yoktur. Tertip ve düzen onlar için olmazsa olmazdır. Kendileri çok temiz, titiz ve ayrıntıcı olduğu için karşısındaki kişilerden de aynı şeyi beklerler. Temizlik konusunda da çok ayrıntıcıdırlar. Sık sık dip köşe bucak temizlik yapmaya asla üşenmezler.  Kişisel bakım ve temizlik bir başak burcu için en önemli şeylerden biridir. Ayrıca para konusunda son derece tutumludurlar. Boş ve gereksiz yere asla harcama yapmazlar. Çok çalışır ve biriktirirler. Tutumlulukları başkaları tarafından pinti denecek boyutlara gelecek kadar büyüktür. Asla kendilerini kullandırtmazlar ve belirli bir yere kadar sabredip bir noktaya geldiğinde hayır demeyi çok iyi bilen bir burçtur. Bir başak burcu insanın içini okur gibi bakışları vardır bu yüzden karizmatik bir görüntüsü vardır.

Başak burcunu zıt burcu, yay, koç ve aslan burcu ile anlaşamazlar. Başak burçları her zaman mantığı ile ön plana çıkar. Her durumda analitik ve pratik zekâsıyla sonuca ulaşır. Başak burcunun zıt burcu yay, koç ve aslandır çünkü bu burçlar genellikle anı yaşarlar. Başak burcu gibi düşünerek mantığı ile hareket eden burçlar değildirler. Bu yüzden başak burçları ile zıt düşebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal