Baş Ağrısının Türleri Nelerdir? Baş Ağrısı Nasıl Giderilir?

Baş ağrısına neden olan bir çok etken vardır. Bunlardan en yaygın olanı gerilim tipi baş ağrısıdır. Peki gerilim tipi baş ağrısı nedir? Hangi durumlarda baş ağrısına müdahale etmek gerekir? Gelin birlikte cevapları arayalım.

25.07.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-09:41) Baş Ağrısının Türleri Nelerdir? Baş Ağrısı Nasıl Giderilir?

Baş ağrısına sebep olan birçok hastalık mevcuttur. Toplumumuzda en sık görülen baş ağrısı tipi; gerilim tipi baş ağrısı dediğimiz sinir, stres ve kaygıların sebep olduğu baş ağrısıdır. Bu tip baş ağrısı, çoğunlukla başın etrafını saran bir ağrı olarak hissedilir.

ÖĞLEDEN SONRA GÖRÜLÜR

Gerilim tipi baş ağrısı gün içinde öğleden sonraları sık görülür ve başlangıçta ağrı kesicilere yanıt vermesine karşın sonraları işe yaramaz. Uzun sure ağrı kesici alan hastalarda, ağrı kesicilere bağlı mide ve börek hastalıkları ortaya çıkabilir. Bu sebeple bu tip baş ağrısının ağrı kesicilerden çok özgül tedavi yaklaşımları ile tedavi edilmesi önerilmektedir. Bu tedavi yaklaşımları gerilim ve kaygıyı azaltacak ilaçlar, rahatlama egzersizleri ve psikoterapilerden birini barındırabilir.

MİGREN EN BELİRGİN OLANIDIR

Bir diğer sık baş ağrısı sebebi ise migrendir. Migren de oldukça sık görülen bir hastalık çeşididir Genelde tek taraflı ve zonklayıcı ağrıya sebep olur. Birlikte bulantı ve kusma göülür. Migren ağrısı çok şiddetli olabilir ve bu kişinin okul ve iş performansında ciddi düşmeler yaşanır. Migrenin tedavisinde triptan denilen özel ağrı kesiciler kullanılabilir. Fakat kişide sık ataklar görülüyorsa, bu ataklara bağlı iş, okul ve aile hayatında problemler ortaya çıkıyorsa özel migren ilaçlarından yararlanılabilir. Bu ilaçlar beta-blokör dediğimiz tansiyon ilaçları ve epilepsi ilaçları denilen anti-epileptiklerdir.


Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal