Baro’nun 6 Milyon Dolarlık Gece Kulübüne Mühür Vuruldu!

Avukatların sosyal tesis olarak kullanması için İstanbul Barosu’na tahsis edilen 6 milyon dolarlık bina gece kulübüne çevirilince mühürlendi.

20.08.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-13:10) Baro’nun 6 Milyon Dolarlık Gece Kulübüne Mühür Vuruldu!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), İstanbul Barosu’nun isteği üzerine, avukatların sosyal tesis olarak yararlanabileceği Beşiktaş Balmumcu’daki binayı 2012 yılında 6 milyon dolara satın almıştı.

Fakat  İstanbul Barosu’nun, yapılan protokole de uygun olmayarak, mensup avukatlara sosyal tesis haline getirilecek yeri bir gece kulübüne kira verdiği öğrenildi.

BELEDİYE BU DEFA GÖRDÜ

Boğazdaki gece kulübüyle alakalı geçen gün önemli bir gelişme meydana geldi. İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukatın konu olan gece kulübünün içki ruhsatının olmadığı doğrultusundaki şikayetiyle Beşiktaş Belediyesi sorumları, 31 Temmuz ile 2 Ağustos tarihlerinde konu olan yere kontrole gitmişti. Fakat avukata verilen yanıtta, herhangi bir faaliyet ile karşılaşılmadığı belirtilmişti.

FAALİYET DURDURULDU

Geçen gün yaşanan yeni gelişmede ise, Beşiktaş Belediyesi ve emniyet, bahse konu olan gece kulübünün çalışmasını durdurdu. Balmumcu’daki binada, kafe ile restoran ruhsatı olmasına karşın alkollü içki satışı ve müzik yayını yapıldığı tespit edilmesiyle çalışmasının kesildiği ve yasal işlemin yapıldığı kaydedildi.

TBB’YE DAHA CEVAP VERMEDİ

TBB, 10 Ağustos tarihinde meseleyi, İstanbul Barosu’na resmi bir yazı göndererek sordu. TBB Saymanlığı aracılığıyla yollanan yazıda, sosyal tesis olarak kullanılması için alınan binanın gece kulübü olarak işletmeciye kiraya verilmesi iddialarına cevaplaması talep edilmişti. Yazıda, alınan yerin amacına uygun olmayan bir şekilde kullanılamayacağı ifade edilirken, 'Taşınmaz, kim tarafından ve ne amaçla kullanılıyor' diye sorulmuştu. İstanbul Barosu’ndan TBB’ye daha yanıt yollamadığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal