CHP'li Canan Kaftancıoğlu Şikayet Etti İstanbul Barosu Harekete Geçti!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, kendisi hakkında suç duyurusunda yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç’u İstanbul Barosu’na şikayet ettiği öğrenildi.

24.06.2020-22:49 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-22:42) CHP'li Canan Kaftancıoğlu Şikayet Etti İstanbul Barosu Harekete Geçti!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun; kendisi hakkında suç duyurusu yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç'u İstanbul Barosu'na şikayet ettiği öğrenildi.

İstanbul Barosu'nun; Canan Kaftancıoğlu'nun şikayeti üzerine harekete geçtiği ve avukat Sezgin Tunç'tan savunma istediği ifade edildi.

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Cengiz Yaka, avukat Sezgin Tunç'tan 20 gün içinde savunmasını göndermesini istedi.

TUNÇ: "İSTANBUL BAROSU, ŞİKAYETİ SAVUNMA ALMADAN REDDETMİŞ OLMASI GEREKİRDİ"

Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından paylaşımda bulundu ve İstanbul Barosu'nun savunma talep etmesini eleştirdi. Sezgin Tunç, "Sadece mesleki bir faaliyetin icrası mahiyetindeki bir 'suç duyurusu' hakkında yapılmış olan bu mesnetsiz şikayetin savunma alınmak üzere tarafıma hiç gönderilmeden reddedilmiş olması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

CANAN KAFTANCIOĞLU ŞİKAYETTE BULUNDU, İSTANBUL BAROSU HAREKETE GEÇTİ

Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç, müvekkilinin kiraladığı arsayla ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, asılsız iddialarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da suç duyurusunda bulundu. Canan Kaftancıoğlu, söz konusu suç duyurusunun ardından Sezgin Tunç'u İstanbul Barosu'na şikayet etti.

Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç, İstanbul Barosu'nun kendisinden savunma istenmesini şöyle eleştirdi:
"Canan Kaftancıoğlu hakkında müvekkiller adına avukat sıfatıyla yaptığımız suç duyurusu nedeniyle hakkımda İstanbul Barosu'na yaptığı şikayet ve bu şikayete cevabım aşağıdadır."

"Sadece mesleki bir faaliyetin icrası mahiyetindeki bir 'suç duyurusu' hakkında yapılmış olan bu mesnetsiz şikayetin savunma alınmak üzere tarafıma hiç gönderilmeden reddedilmiş olması gerekirdi."

"Şikayet eden Kaftancıoğlu aleyhine yaptığımız suç duyurusunda ne Avukatlık Kanunu'na ne Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları'na aykırı bir durum bulunmaktadır. Suç duyurusu dilekçemizi aşağıda paylaşıyorum."

"15 yıldan beri mensubu bulunduğum İstanbul Barosu tarafından üyesi hakkında yapılmış olan bu mesnetsiz şikayet üzerine hakkımda verilecek kararı da duyuracağım."

"SUÇ DUYURUSUNDA NE AVUKATLIK KANUNU'NA NE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ MESLEK KURALLARINA AYKIRI BİR DURUM YOK"

Fahrettin Altun ve Fatmanur Altun'un avukatı Sezgin Tunç, İstanbul Barosu Başkanlığı'na gönderdiği savunmasında; Canan Kaftancıoğlu aleyhine yapılan suç duyurusunda ne Avukatlık Kanunu'na ne Türkiye Barolar Birliği Meslek Kurallarına aykırı bir durum bulunmadığını açıkladı.



Sezgin Tunç, savunmasında şunları söyledi:

"Müvekkillerim Sayın Fatmanur Altun ve Sayın Fahrettin Altun'un ikametlerinin izinsiz olarak fotoğraflanması ve üçüncü kişilerle paylaşılması eylemini gerçekleştirenler ve bilahare bu eylemin talimatını verdiğini ve desteklediğini beyan eden şikayetçi hakkında yaptığımız bir suç duyurusuna ilişkin olarak, Canan Kaftancıoğlu adına vekilleri tarafından hakkımda 'disiplin soruşturması yapılarak gereğinin yapılması' talep edilmiştir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal