01.02.2024-12:32 (Son Güncelleme:01.02.2024-12:32)


1

Anadolu Rock müziğinin efsanevi ismi usta sanatçı Barış Manço aramızdan ayrılalı tam 25 yıl oldu. 1 Şubat 1999'da hayata gözlerini yuman usta sanatçı geride müthiş bir yaşam ve dev ayak izleri bıraktı. Manço, bir sanatçı olarak, insanın dünya üzerinde gerçekleştirmek isteyeceği her şeyi gerçekleştirdi ve büyük bir iz bıraktı.



2

Manço, bir sanatçı olarak, insanın dünya üzerinde gerçekleştirmek isteyeceği her şeyi gerçekleştirdi ve büyük bir iz bıraktı. Ancak Manço'nun, gerçekleştirmeden aramızdan ayrıldığı üç hayali kaldı.



3

Duyunca hem duygulanacağınız hem de çok şaşıracağınız o üç hayal ve usta sanatçının hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik...



4

Dünyanın etrafını 13 kez dolaşacak kadar, yani 500 bin kilometrenin üzerinde yol kat etti. 148 ülke, yüzlerce şehir gezdi. Kısacası, kısa ömrüne çok şey sığdırdı müziğin piri.



5

Yaptığı şarkılar öyle sevildi ve benimsendi ki, dillere pelesenk olmanın ötesinde milli marş gibiydi her biri. Ve cenazesinde "Merhumu nasıl bilirdiniz?" sorusuna, milyonlarca insan hep bir ağızdan aynı yanıtı verdi: "İyi bilirdik!"



6

2023'de Türkiye'nin diğer Türk devletleri ile büyük bir medeniyet kuracağına işaret eden Manço'nun gerçekleştiremediği ilk ve en büyük hayali Cumhuriyet'in 100. Yılında sahnede olmaktı.



7

Türk milliyetçiliği konusunda tutkusu ile bilinen Barış Manço'nun bir diğer hayali ise, Türk tarihine ışık tutacak bir belgesel projesiydi. Şimdiye kadar Rus ve Çin kaynaklarından okunan köklü Türk tarihine, Türk imzası ve kendi araştırmalarıyla yapacağı belgeselde tüm dünyaya anlatmayı planlamıştı. Barış Manço'nun son hayali ise, aşık olduğu ülkesine cumhurbaşkanı olmaktı.



8

Annesi Rikkat Uyanık ve babası Hakkı Manço, ilk çocuklarına 'Savaş' ismi vermiş olsa da, Savaşın içine doğan ikinci çocuklarına, Barış getirmesi hayaliyle 'Barış' adını verdiler. Yaşadığı vize problemleri sebebiyle nişanlısı Marie'yi de alarak İstanbul'a dönmek zorunda kalan Barış Manço, İstanbul'a gelerek kaygısızlar grubuna katıldı. Fakat grupla yollarını 1969 senesinin sonlarına doğru ayırdı. Nişanlısı Marie Claude ile Belçika'da evlenen Manço'nun evliliği, ne yazık ki kısa sürdü. Nikahın üzerinden sadece 47 gün geçmişti ki, Barış Manço eşinden boşanmak üzere mahkemeye başvurdu. Ünlü şarkıcı olayın gerekçesini şöyle ifade ediyor, "birbirimizle anlaşamayacağımızı anladık. sanıyorum, ayrılık ikimiz için de daha iyi olacak"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr