Barış Manço neden öldü?

Türkiye’nin gerek müziği gerekse de karakteriyle çok sevdiği Türk Anadolu Rock müziği sanatçısı Barış Manço’nun hayatı ve neden öldüğü sorusu yeniden gündem oldu. Peki Barış Manço kimdir? Barış Manço neden öldü? Barış Manço’nun vasiyetinde neler yazıyor? İşte detaylar…

01.02.2021-17:13 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:47)

Hayatı boyunca sayısız müzik, beste ve programla karşımıza çıkan Barış Manço, ölümünün 25’inci yılında milyonlarca seveni tarafından anılıyor. Birçok yerde Barış Manço için anma etkinlikleri düzenlenecek iken bazıları Barış Manço’nun hayatı ve başarılı kariyeri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki Barış Manço kimdir? Barış Manço neden öldü? Barış Manço’nun vasiyetinde neler yazıyor?

Barış Manço kimdir?

Türk Anadolu Rock müziği sanatçısı Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi.

Barış Manço, müzik kariyerinin yanı sıra aranjör, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı olarak geniş bir yelpazede başarılar elde etmiştir. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden biri olarak kabul edilen ve Anadolu Rock türünün temel taşlarından biri olan Manço, yaşamı boyunca kültür elçisi ve Devlet Sanatçısı olarak ülkesine hizmet etmiştir. Bestelediği 200'den fazla şarkı, on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazanmasına vesile olmuştur.

Barış Manço

Barış Manço neden öldü?

Barış Manço, Barış Manço, 31 Ocak 1999'da İstanbul'da evinde bir kalp krizi geçirdi. Hemen Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak aynı gece hayatını kaybetti.

Devlet sanatçısı unvanı nedeniyle cenazesi için Atatürk Kültür Merkezi'nde devlet töreni düzenlendi. Tören, TRT, Kanal D ve Kanal 6'da canlı olarak yayınlandı ve sanat camiasından birçok kişi katıldı.

3 Şubat 1999'da Levent Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Kanlıca'daki Mihrimah Sultan Mezarlığı'na defnedildi.

Barış Manço’nun vasiyetinde ne yazıyor?

Ölümüyle milyonları yasa boğan Barış Manço’nun 50 yıl önce verdiği bir vasiyeti ortaya çıktı. Manço’nun eşi Lale Manço, Barış Manço’nun Cumhuriyetin 100. yılı için bestelediği bir şarkıyı vasiyet olarak bıraktığını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal